POLÈMICA A LES ILLES
Política 22/10/2020

Armengol, en qüestió per si va saltar-se les restriccions

El Govern balear reconeix que la presidenta va ser en un bar fins “al voltant de la una”

M.l. / A.t. / K.o.
3 min
La presidenta balear, Francina Armengol.

PalmaUna insinuació al Parlament del líder del PP balear, Biel Company, ha obert una polèmica a les Illes Balears que ha obligat el Govern a explicar la presència de la presidenta, Francina Armengol, en un bar del centre de Palma al límit de l’hora màxima d’obertura permesa per les restriccions pel covid-19. Company va deixar anar dimarts, durant el debat de política general, que una “conegudíssima política” havia estat a les dues de la matinada en un bar del centre de Palma, de manera que incomplia les restriccions que obliguen a tancar els bars a la una. Va afegir que qui no compleixi les normes “ha de respondre” i tot seguit va insistir: “Però tots, senyora Armengol”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hores més tard, el Diario de Mallorca va publicar que agents de la Policia Local havien reconegut la presidenta el 7 d’octubre a la matinada quan havien anat a un bar del centre de Palma, avisats pels veïns perquè se saltava l’horari. El mateix diari publicava que la presidenta era fora del local, de manera que no incomplia cap norma quan hi van arribar. L’ Última Hora, però, va publicar ahir que a la denúncia de la policia -feta a les 02.10 h- hi constava que l’amo del bar havia al·legat que l’havia mantingut obert perquè “hi havia una autoritat [la presidenta del Govern Balear]”. Company va exigir ahir mateix la “dimissió immediata” de la presidenta.

El Govern, finalment, va emetre aquest dijous un comunicat oficial en què explica que la nit del 6 al 7 d’octubre la presidenta, diversos consellers i el director general de Comunicació del Govern van fer un sopar. Després Armengol i el cap de Comunicació “a uns metres del domicili de la presidenta van trobar un establiment obert” i “hi van entrar”. Armengol i els seus acompanyants en van sortir “al voltant de la una de la matinada”, però a la porta el director de Comunicació es va desmaiar a causa de “la medicació que rebia des d’aquella mateixa setmana per ansietat laboral”. La presidenta i els acompanyants van esperar que es recuperés i, segons el comunicat, per això encara hi eren quan va arribar la Policia Local.

El propietari del bar, en una versió diferent de la que consta a la denúncia policial, va declarar ahir a diversos mitjans com El Mundo i Antena 3 que havia deixat la porta oberta per ajudar el director de Comunicació i els seus acompanyants, permetent-los accedir al lavabo i donant-los sucre i aigua. Tres testimonis diferents, veïns del barri, han confirmat a l’Ara Balears que van veure la presidenta al carrer, davant del bar, cap a les dues de la matinada i amb un grup de gent.

Investigació oficiosa

Un dels veïns que va denunciar els sorolls del bar en qüestió la nit que hi era Armengol ha explicat a l’ Ara Balears que un home que s’identifica com a agent de la Policia Local de Palma li ha trucat tres vegades per demanar-li amb insistència si tenia vídeos de l’incident. L’ Ara Balears ha comprovat, amb el registre de trucades, que el número des d’on el va telefonar és de l’Ajuntament de Palma, però fonts del consistori asseguren que no saben res d’aquestes peticions. La petició sobta perquè els agents ja havien constatat que el bar era obert fora d’horari.

“Em sorprèn que després de deu anys denunciant els problemes que causa el bar m’hagin telefonat tant els últims dies per saber si tenim vídeos”, explica el veí. Assegura que va reconèixer la presidenta en el grup que hi havia a la vora del bar, i que va veure un home que semblava que es trobava malament a la porta del local, fet que encaixa amb la versió que ha donat el Govern.

stats