CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 04/02/2011

Topada entre l'arquebisbat i els organitzadors del 10-A per la implicació de l'Església en les consultes

L'arquebisbat envia una comunicació advertint que l'ús de dependències de les parròquies per preparar les consultes poden provocar "divisió" entre la comunitat. Barcelona decideix assegura que estan censurant l'acord a què van arribar amb "alts representants" de l'arquebisbat per trobar una "fórmula de mutu respecte i de convivència" que ara se "censura"

Redacció
2 min

BarcelonaL'arquebisbat de Barcelona ha enviat una comunicació als responsables de les parròquies advertint-los, davant la petició de fer les consultes o reunions preparatòries en locals eclesials, que "les diverses opcions sobre la configuració de la societat s'han d'exposar en llocs adients", que consideren que no són els seus locals: "Actualment la nostra societat viu en llibertat democràtica i les diverses opcions sobre la configuració sobre la societat s'han d'exposar en els llocs adients".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons publica Crònica.cat, l'arquebisbat argumenta que les consultes d'independència poden "portar a una dicvisió entre els membres de la comunitat cristiana, ja sigui per la pregunta a respondre, ja sigui per l'oportunitat o pel lloc on es realitza". Per això, conclou que tant les consultes com les trobades preparatòries, "en cap cas" s'han de realitzar en locals parroquials. De fet, aquesta no és la primera vegada que l'església veta l'ús de les seves dependències als organitzadors dels referèndums simbòlics.

"L'església de base ja col·labora amb nosaltres"

Però Barcelona Decideix ha replicat que "l'església catalana ja col·labora en el referèndum, com és del tot natural en una iniciativa general de país". És més, afirmen que "entitats de creients i catòlics de base", s'han adherit a la consulta del 10-A a Barcelona i hi treballen activament.

"Lamentem que la jerarquia eclesiàstica censuri certs aspectes d'aquesta col·laboració, més quan s'havien mantingut converses entre alts representats de l'arquebisbat i membres de Barcelona Decideix, per trobar una fórmula de mutu respecte i de convivència". A més, han lamentat que "l'entusiasme i el suport que ha desplegat l'Església Catòlica en processos participatius com el del Sudan, on les parròquies han instal·lat urnes i els bisbes han cridat activament a la participació des dels púlpits, no s'ha produït" en el cas dels referèndums simbòlics de Catalunya.

stats