Política 14/01/2014

El PSC, enrocat: Navarro referma el 'no' a la consulta mentre els crítics mantenen el pols

Els diputats que volen l'abstenció volen esgotar la negociació amb la cúpula fins dijous

Sara González
2 min

BarcelonaLa segona reunió del PSC d'aquesta setmana per parlar de la votació de dijous ha servit per constatar que hi ha dos blocs enrocats al partit: Pere Navarro segueix mantenint que, per mandat del consell nacional, el PSC ha de votar en contra de demanar al Congrés el traspàs de la competència per convocar referèndums; i mig grup parlamentari avalaria l'abstenció. Els diputats crítics han tornat a insistir que cal arribar a un posicionament de consens per evitar la ruptura.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió tot just ha durat una hora. I, en acabar la trobada, cares llargues i silenci. Els diputats díscols han entrat plegats a la reunió juntament amb altres dirigents i la comitiva estava encapçalada per Marina Geli i el diputat per Tarragona, Xavier Sabaté, que justament aquest dilluns ha fet unes polèmiques declaracions a la Ser,en què ha dit que "és millor desvincular-se si no hi estàs d'acord que votar en contra de la teva consciència". Pocs minuts després ha entrat a la reunió Navarro flanquejat per la diputada Montserrat Capdevila i el portaveu parlamentari Maurici Lucena.

En acabar la reunió, Geli i Sabaté encara s'han quedat una estona més conversant amb l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon (que ahir ja va dir a l'executiva que acceptaria l'abstenció com a decisió salomònica per garantir la unitat del grup) i la diputada Alícia Romero.

A partir d'ara, doncs, comença el compte enrere. Navarro ha d'acabar d'avaluar si fa algun gest i els dirigents que vulguin negar-se a votar en contra de la petició del traspàs de la competència per convocar referèndums esgoten ja les darreres hores per decidir si deixen l'escó abans de la votació o bé arriben fins el final per abstenir-se o votar a favor.

stats