POLÍTICA
Política 02/11/2013

Arrufat: "Volem una pregunta explícita sobre la independència; una altra cosa seria una traïció"

El diputat de la CUP adverteix que la mobilització social exigeix claredat i una consulta sobre la independència

Ara / Acn
2 min

BarcelonaEl diputat de la CUP Quim Arrufat s'ha alineat amb ERC i ha defensat una pregunta clara i explícita sobre la independència i de resposta binària perquè quedi clar quina és la voluntat dels catalans. En una entrevista a Catalunya Informació, Arrufat ha posat de relleu que la celebració d'un referèndum sobre el futur polític de Catalunya s'ha situat en la centralitat política gràcies a la mobilització social per la independència política. "Hi ha una interpel·lació clara per poder ser preguntats sobre la independència, no sobre una altra cosa", ha alertat. Si això no es respecta, ha advertit, serà percebut com una "traïció".

Segons Quim Arrufat, el debat al voltant de l'enunciat de la pregunta que s'hauria de formular a la consulta és una qüestió política i no només semàntica. La posició de la CUP en aquesta polèmica, en la mateixa línia que ERC, és que la pregunta ha de ser sobre la independència i no sobre una altra cosa. El diputat de la CUP ha argumentat que la mobilització popular reclama que els catalans siguin consultats sobre aquesta qüestió i, al seu parer, s'ha de respectar. La resta, ha dit, són lectures "interessades" per part d'alguns polítics, opinadors i sociòlegs amb interessos molt determinats. Per això, ha demanat als partits catalans que no tergiversin allò que demana la mobilització popular.

El fals acostament

La CUP recela de la veracitat de la suposada distensió en la relació entre els governs català i espanyol i apunta que al darrere d'aquestes informacions hi ha "la gesticulació de certs grups mediàtics". Arrufat ha insistit a donar per fet que no hi haurà acord entre els dos executius per celebrar la consulta i en aquest escenari, ha dit, el Govern hauria de fer cas del que convoqui el Parlament i no l'executiu espanyol.

En la mateixa entrevista, Arrufat ha fet palesa la seva preocupació per les darreres polèmiques que envolten els Mossos d'Esquadra, sobretot, ha dit, amb vistes a un escenari en què Catalunya sigui independent. El diputat de l'esquerra independentista ha afirmat que hi ha "un problema seriós d'encobriment i mentides reiterades" entre els comandaments intermedis de la policia catalana. Un fet que, segons ell, és negatiu per al cos. Així, Arrufat ha deixat clar que fins que algun conseller d'Interior i un Govern no tinguin la voluntat clara "d'enfrontar-se amb segons qui" per acabar amb aquesta situació, no se solucionarà.

stats