Política 16/12/2014

Mas: "Amb la política tradicional no es resol una situació excepcional, són temps de col·laboració"

El president de la Generalitat, a la Nit del Pensament de la Fundació CatDem, assegura que després de Nadal "confia" que es trobarà una solució a les negociacions per les eleccions plebiscitàries

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha reclamat aquest dimarts a la Nit del Pensament de la Fundació CatDem "més confiança i menys desconfiança" entre els actors del procés sobiranista per tal de tirar-lo endavant amb èxit. "Reclamo més confiança i menys desconfiança, ens aniria bé a tots plegats. Com més desconfiança, perdem capacitat de creure en nosaltres mateixos", ha apuntat el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hem de fer un pas endavant: es tracta de decidir si aquest país té un estat per ell mateix. Aquest és el moment en què estem. Hi haurà declaracions, contradeclaracions... Estic convençut que això sortirà bé. No es tracta de passar a la història amb lletres d'or, es tracta que això estigui a l'altura de les expectatives de la gent", ha apuntat Mas.

"Amb la política tradicional no es resol una situació excepcional. Ara toca col·laboració, no una dinàmica de confrontació entre partits", ha indicat el líder de CiU. "La solució ja vindrà, si resolem això. El quan serà el menor dels problemes. Si posem accent en el quan i no sabem què hem de fer, estarem satisfets perquè hem resolt el quan però no haurem resolt els interrogants sobre el què, el com i el per què", ha defensat Mas. El president ha situat després de les festes nadalenques la possibilitat d'arribar a un acord per a les plebiscitàries. "Confio que acabarà bé", ha indicat.

Nit del Pensament a la CatDem

El XVIII Premi Ramon Trias Fargas d'assaig polític ha recaigut en mans de la periodista i doctora en política, mèdia i societat Elena Yeste gràcies a l'obra 'Un conflicte de llengües. De la Nova Planta a la llei Wert'. "Ni el pas del temps ni l'experiència del passat no han pogut aturar l'avenç irrefrenable d'un discurs que no reconeix la diversitat plurinacional i plurilingüística", ha considerat Yeste.

L'acte d'entrega dels premis ha comptat amb els discursos del director de la Fundació CatDem, Joaquim Colominas; del seu president, Joaquim Ferrer; i de Montserrat Guibernau, professora de ciències polítiques a la Queen Mary University de Londres. Els discursos han agraït a Mas la seva feina "al capdavant del procés sobiranista" i han demanat "prioritzar el país per sobre dels partits".

Després de Guibernau, i abans que ho fes el líder de CiU, ha estat el torn de Núria Bosch, Ferran Requejo i Salvador Cardús, tres dels membres del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN). També hi ha intervingut Isona Passola, productora de cinema catalana i autora del documental 'L'Endemà' sobre la independència de Catalunya.

stats