Política 19/07/2015

Mas: "No pujar al tren del 'sí' ens pot portar a una via morta que no interessa a ningú"

El president de la Generalitat, en la clausura de la convenció de CDC, assegura que a l'Estat han tornat les "pomes agres" davant l'entesa sobiranista. Agraeix a ERC i a les entitats que hagin assumit "responsabilitats" en el procés

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, abans de començar el seu discurs / PERE VIRGILI

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest diumenge en el discurs de tancament de la convenció nacional que CDC ha celebrat al Palau de Congressos de Barcelona que l'adversari "juga a la divisió", però que quan "ens unim guanyem nosaltres". "Els adversaris tornen a posar cara de pomes agres, tornen a estar nerviosos, veuen que això va de debò. Veuen que hi ha molta unitat. Sempre juguen a la divisió. Quan ens unim, guanyem nosaltres", ha indicat Mas, que ha agraït la feina feta per les entitats del sobiranisme civil per teixir la unitat entre CDC i ERC.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder de CDC ha indicat que cal fer esforços per convèncer aquelles persones que van votar a favor del 'sí-no' a la consulta del 9-N. "Els hem d’ajudar. Han de decidir entre la certesa i la comoditat de la dependència, que ens pot portar a la decadència, o triar el punt d’incertesa de la llibertat que ens pot portar a una Catalunya millor", ha apuntat el president. "No pujar al tren del 'sí' ens pot portar a via morta. I això no interessa a ningú. En aquest tren hi caben set milions i mig de catalans", ha indicat el president

"Avui, pocs dies després [de l'acord], vull fer un agraïment a les entitats i als partits. A la gent d’ERC i dels nous partits. Gràcies, perquè amb el vostre exemple i coratge, i per haver assumit la quota de responsabilitat, heu aconseguit tornar a encendre la flama de la unitat. La unitat fa la força i ens pot portar a la victòria", ha indicat Mas.

El president també ha aprofitat per reclamar el vot per a la llista conjunta. "Perquè guanyi el 'sí' necessitem dues coses. La primera i més important és que totes aquelles persones que el 9-N van votar a favor del 'sí-sí' han de votar la llista conjunta pel 'sí'. És el que finalment ens pot dur a la llibertat", ha apuntat. La segona cosa necessària, segons Mas, és convèncer els votants del 'sí-no'.

"N'hi ha que s’han volgut despenjar estant en el 'sí' general. Des d'aquells que ens l’hem jugat i hem sortit de la comoditat de les sigles, demano que amb justa correspondència es doni suport a la llista conjunta", ha apuntat en referència a la CUP.

stats