CANVI DE CICLE
Política 14/04/2013

Mas comença la campanya pel 'sí' i descarta la declaració unilateral d'independència

El president de la Generalitat, en un acte a Pallejà, ha indicat que l'estat propi "únicament depèn de la voluntat de la ciutadania"

Oriol March
2 min

PallejàEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha encetat aquest diumenge la campanya "Dret a decidir i Estat propi. Garantia d'un futur millor" que promou el partit que lidera, CDC. Ho ha fet en un acte a Pallejà (Baix Llobregat), on ha insistit en l'estat propi com a única via per "solucionar" els problemes que té Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha reiterat que aquest camí "únicament depèn de la voluntat de la ciutadania". Per això ha demanat una "majoria sòlida" que estigui disposada a "fer el que calgui fer" pel dret a decidir. En tot cas, el president de la Generalitat ha descartat per ara la declaració unilateral d'independència perquè considera que seria una via "poc democràtica". Per això ha reclamat sumar esforços a favor de la consulta.

En aquest sentit, ha indicat que "si el procés nacional fa forat al Baix Llobregat, la resta vindrà donada. El procés no és d'una part de Catalunya, és de Catalunya", ha apuntat Mas.

Contra el tripartit

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona i alcalde de Martorell, ha fet una dura intervenció contra l'herència del tripartit, a qui ha acusat de generar un "deute inassumible" per a les finances catalanes. "Es van deixar obres per pagar durant els propers 100 anys", ha lamentat Esteve, que no s'ha estat de demanar que CDC expliqui arreu del territori aquesta situació.

Abans del president de la Diputació de Barcelona, ha tingut la paraula Josep Maria Llop, president de CDC al Baix Llobregat, que ha insistit que sense aquesta comarca "no hi ha llibertat nacional". Llop ha assegurat que els nacionalistes s'esforçaran a resoldre els dubtes sobre l'estat propi entre la militància. "No hi haurà fronteres", ha insistit el dirigent, que va ser el primer diputat cec de la història del Parlament.

L'acte l'ha iniciat l'alcalde de Pallejà, Ismael Álvarez, que ha reclamat que cal "explicar molt bé" els "atacs a la llengua i a la història" que, a parer seu, està rebent Catalunya per part del govern espanyol.

stats