ELECCIONS 25-N
Política 15/11/2012

Mas, sobre la vaga general del 14-N: "Va ser una nova mostra d'un malestar que no podem negar"

El candidat de CiU, en un acte amb immigrants de Nous Catalans, denuncia que Espanya considera Catalunya una "possessió", i ha posat com a exemple les descolonitzacions dels països d'origen dels nouvinguts pel cas català

Oriol March
2 min

BarcelonaEl candidat de CiU a les eleccions catalanes, Artur Mas, ha valorat la vaga general d'ahir i la multitudinària manifestació que va recórrer els carrers de Barcelona en un acte de campanya al Centre de Cultura Contemporània de la capital catalana amb immigrants. "Va ser una nova mostra de malestar que no podem negar", ha assegurat Mas, que malgrat tot s'ha desentès de si el missatge de la manifestació anava cap a les seves polítiques i s'ha limitat a dir que "la societat catalana se'n podria sortir millor en llibertat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El líder nacionalista no ha admès preguntes per part de la premsa i ha limitat la seva valoració de la vaga a un incís en el discurs de l'acte de campanya.

Mas ha denunciat que Espanya considera Catalunya com una "possessió" i ha posat com a exemple pel procés català els casos de descolonització que van dur a terme els països d'on provenen els immigrants que l'han acompanyat avui.

El candidat ha cridat a "anar tots junts" per fer possible el "projecte català" i ha indicat que "seguir el camí actual" comporta el risc de "desaparició" de Catalunya.

L'acte ha estat introduït per Àngel Colom i Èric Bertran, responsables de Nous Catalans −sectorial d'immigració de CDC−, que han posat èmfasi en el pes de la immigració en el nou procés que enceta Catalunya. Colom i Bertran han donat pas a sis testimonis (senegalesos, indis i llatinoamericans) que han defensat la "llibertat" de Catalunya i l'estat propi. Antonio José Gómez, secretari d'integració d'Unió d'origen dominicà, ha indicat la "necessitat" d'estructures d'estat per al Principat i ha cridat a "omplir les urnes" de vots per a CiU el proper 25-N.

Els immigrants han entregat un manifest a Mas a favor del dret a decidir "per sortir de la crisi i per viure millor". Colom ha defensat que els immigrants "també han entès que Catalunya ha de fer el seu propi camí". "No els hem de tenir arraconats", ha insistit el responsable de Nous Catalans en la intervenció anterior a la del candidat.

stats