ELECCIONS EUROPEES
Política 19/05/2014

Mas: "Ens ho poden retallar tot menys els vots a les urnes"

El president de la Generalitat, en el míting final de CiU a Lleida, es val de la retallada estatal a TV3 per cridar a una alta participació el 25-M

Oriol March
2 min

LleidaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dilluns des del míting final de CiU a Lleida que l'Estat "ens ho pot retallar tot menys els vots a les urnes". Es referia tant a les eleccions europees com a la consulta del proper 9-N, que l'Estat no té cap intenció d'autoritzar. D'aquesta manera, Mas ha fet servir la retallada a TV3 que prepara el govern espanyol per cridar a una alta participació aquest diumenge.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha insistit que el 25-M "ens estaran mirant aquells que en algun moment ens hauran d'ajudar". En aquest sentit, Mas ha fet una crida a obtenir una participació més alta que a la resta d'Espanya.

El líder de CiU, que aquesta setmana es bolcarà en campanya, ha indicat que els nacionalistes estan "donant la cara" prenent "decisions" que "d'altres" no van tenir el "coratge" de prendre. "Aquesta feina ens l'han deixada a nosaltres", ha indicat el president.

"Estem molt cansats de determinats discursos que es fan per part d'aquella gent... Deixem-ho córrer. Després del 25-M ve el 26-M... Deixem-ho córrer. El 26 hem de seguir fent feina plegats", ha apuntat Mas, que no ha volgut entrar en polèmiques directes amb ERC.

Pelegrí demana "força" per al Govern

El conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha denunciat que l'Estat no permet que Catalunya "faci les seves pròpies polítiques". Pelegrí ha intervingut en substitució de Josep A. Duran i Lleida, líder d'Unió, que finalment no ha participat en el míting final de CiU a Lleida per motius físics. "Cal ser a Europa", ha indicat Pelegrí, que ha demanat "força" per al Govern i per a Mas, perquè "sense ell" no hi hauria procés.

Gambús: "Més Europa social i més Catalunya a Europa"

El candidat d'Unió, Francesc Gambús, ha assegurat que cal anar a votar per aconseguir "més Europa social i més Catalunya a Europa". Gambús ha insistit que la participació ha de ser alta i que cal una victòria de CiU per poder explicar el procés sobiranista arreu del món.

stats