ELECCIONS 25-N
Política 23/11/2012

Pujol: "Estan fent servir armes no convencionals perquè les coses els van malament"

L'expresident de la Generalitat, en el míting final de CiU al Palau Sant Jordi, lamenta la sentència del TC contra l'Estatut i constata el fracàs de la via autonomista

Oriol March
1 min
Jordi Pujol i Artur Mas se saluden a l'inici de l'acte al Palau Sant Jordi / ALEJANDRO GARCÍA / EFE

BarcelonaL'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, ha estat una de les estrelles del míting final de CiU al Palau Sant Jordi. "Espanya ens ha barrat el pas i ens ha arraconat", ha deplorat Pujol, per bé que ha tret pit per la "feina feta" al llarg dels últims 30 anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat això, el líder nacionalista ha reconegut que "estan fent servir armes no convencionals perquè les coses els van malament", en referència a les campanyes de la por. "Els catalans són capaços de posar l'Estat contra la paret", ha assegurat parafrasejant Leopoldo Calvo Sotelo.

L'ha precedit Albert Batet, candidat de CiU per Tarragona, ha tornat a apel·lar als castells per mobilitzar la ciutadania de cara al 25-N. "Tenim el millor cap de colla i ara hem d'anar tots a la plaça", ha jutjat Batet.

Prèviament, Santi Vila, alcalde de Figueres i cap de llista per Girona, ha volgut dir "adéu" a una "Espanya gris" marcada per gent com el coronel Tejero "que no ens espanta".

A Trias l'ha succeït Albert Batalla, alcalde de la Seu d'Urgell, que també encapçala la llista per Lleida. "No estàs sol, president", ha assegurat en referència al candidat Artur Mas, i ha apel·lat a la "dignitat" per demanar el vot per diumenge.

L'acte l'ha obert l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, que ha insistit que Barcelona es convertirà en una capital d'estat. Ha posat com a exemple les restes del Mercat del Born del 1714 com a exemple d'una societat "que quan va perdre es va posar a treballar".

stats