Política 30/11/2012

Mas compareix aquest divendres al migdia per explicar com van les negociacions per formar govern

ERC insisteix que no entrarà a l'executiu però que facilitarà la investidura del candidat de CiU i que garantirà estabilitat parlamentària

Efe
1 min
EL DIA DESPRÉS 
 Mas va comparèixer a la seu d'Unió acompanyat de Duran i Lleida després de la reunió de les cúpules de CiU l'endemà del 25-N.

BarcelonaEl president en funcions de la Generalitat, Artur Mas, compareix aquest divendres al migdia en roda de premsa des del Palau de la Generalitat per valorar l'actualitat política i institucional, marcada pels obstacles que posa ERC per entrar en el futur govern i la poca predisposició manifestada públicament pel PSC de donar-li suport.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas informarà dels contactes de la negociació per a la seva investidura i de com pensa enfocar-la, segons fonts pròximes al president que emmarquen la compareixença de Mas en un context de normalitat del procés.

Mas no compareix públicament des de l'endemà de la nit electoral, en què va encaixar uns resultats inesperats en perdre 12 diputats després d'una campanya en la qual va demanar a la ciutadania una "majoria excepcional".

Després de les eleccions, els dirigents de CiU han remarcat la necessitat d'un govern fort i de coalició i han assenyalat ERC i PSC com a úniques formacions amb les quals veuen possible negociar un pacte de govern.

Però el líder d'ERC, Oriol Junqueras, que dijous va dinar amb Mas en la primera reunió entre els dos dirigents després de les eleccions, ja ha deixat clar que els republicans no entraran en un executiu, però que facilitaran la investidura del candidat de CiU i oferiran estabilitat parlamentària.

Les negociacions amb el PSC encara no han arrencat formalment, ja que la primera presa de contacte entre Artur Mas i el primer secretari del PSC, Pere Navarro, que estava prevista per ahir a la tarda, es va cancel·lar, al·legant problemes d'agenda del líder socialista.

stats