CANVI DE CICLE
Política 16/10/2012

Mas a Cameron: "Felicito el Regne Unit i Escòcia per demostrar un immens respecte pel vot ciutadà"

El president de la Generalitat envia una carta al primer ministre britànic arran de la consulta escocesa i lloa la imatge que el procés ha ofert al món

Oriol March
1 min
Artur Mas, davant la tomba de Lluís Companys / ACN

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha enviat una carta aquest dimarts a la tarda al primer ministre britànic, el conservador David Cameron, per felicitar-lo per l'acord amb el primer ministre escocès, Alex Salmond, a l'entorn del referèndum que se celebrarà el 2014 per decidir el futur d'Escòcia dins o fora el Regne Unit. Mas assegura que comparteix amb Cameron la "idea que un poble, una nació, ha de tenir dret a decidir el seu futur de forma lliure i democràtica" i el felicita per haver posat la política al servei de "la voluntat expressada a les urnes". "Us felicito perquè heu demostrat un gran respecte pel vot dels ciutadans", raona el president.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La carta, enviada també en anglès, considera que l'acord entre Londres i Edimburg és "històric" i que esdevindrà un "referent internacional". "Els marcs legals i la política s'han de posar al servei del veredicte dels ciutadans i oferir-los eines i camins per expressar amb llibertat les seves idees i decidir el seu futur", argumenta Mas.

stats