ELECCIONS EUROPEES
Política 09/05/2014

Mas alerta que no es pot perdre el "consens polític" ni la majoria social de camí al 9-N

El president de la Generalitat, en un col·loqui a Girona, considera que hi ha petits indicadors que apunten a "veure llum al final del túnel" en la sortida de la crisi

Oriol March
2 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, aquest divendres a Girona / DAVID BORRAT

GironaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha volgut exhibir optimisme econòmic al col·loqui organitzat aquest divendres a la tarda per Tribuna de Girona. Tot i parlar amb "prudència" i insistint que té "els dos peus a terra", Mas ha indicat que hi ha petits factors que fan pensar en "veure llum al final del túnel". "El malalt segueix tenint febre, però li va baixant", ha assenyalat el president de la Generalitat, que ha apuntat que cal crear un "clima de confiança" a partir de les notícies positives per acabar de sortir de la crisi econòmica.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Hi ha menys atur i més feina. Estem molt lluny, encara, de la situació en què hauríem d'estar. En lloc d'anar avall com anàvem, ara anem una mica amunt", ha apuntat. "Una part del nou clima que hi ha és perquè hi ha hagut un procés d'ajustament dur que ens ha fet més competitius però que hi ha gent que n'ha sortit perjudicada", ha indicat.

El president ha volgut considerar que "hem d'aprendre una lliçó, i des d'una perspectiva no comunista: el mercat no ho resol tot, ni ho reassigna tot bé per definició".

Procés sobiranista

"Amb quines forces comptem? Tres, que han d'anar juntes: el consens polític, que no s'ha d'esquerdar; la majoria social, que no es pot aprimar; i una bona direcció des del punt de vista de fer les coses bé. El poder financer no el tenim. El poder regulatori, tampoc. El poder militar, per descomptat, no el tenim des de fa segles. El poder de modificar les lleis fiscals, tampoc. El poder de les relacions internacionals d'estats, tampoc. Tots aquests grans poders no estan al nostre abans", ha assenyalat Mas sobre el procés, que vol que sigui pacífic a pesar de tenir "un estat en contra". "No té precedents", ha afegit.

stats