Política 05/07/2013

Mas: "Estic disposat a cedir bona part de la futura sobirania catalana a Europa si té un projecte federal"

El president de la Generalitat, en una entrevista a RNE, veu "impossible" que Espanya ofereixi el concert per a Catalunya i assegura que qualsevol oferta de l'estat "haurà de ser sotmesa a consulta"

Ara
1 min
Artur Mas va defensar ahir la via escocesa cap a un referèndum pactat i dialogat amb l'Estat.

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest divendres en una entrevista a l'espai 'Protagonistas', de Luis del Olmo, emès per RNE, que està "disposat" a "cedir bona part de la futura sobirania catalana a Europa si existeix realment un projecte federal. Mas ha afirmat que una Catalunya independent seria "viable" a nivell econòmic, tot i que ha puntualitzat que, en l'Europa actual, ell "té la teoria que els estats es dilueixen".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha avançat que qualsevol proposta que arribi de l'estat per frenar el procés sobiranista "haurà de ser sotmesa a consulta", i ha apuntat que és completament "impossible" que el govern espanyol ofereixi a Catalunya el concert econòmic. "Ja ho vam intentar amb el pacte fiscal", ha assegurat, al mateix temps que considera que "qualsevol proposta que fem des de Catalunya rep un no per part d'Espanya".

"Als inversors no els preocupa una Catalunya amb estat propi, els preocupa com va Europa", ha assenyalat el president, que admet que li fa "mal" recuperar l'impost de successions. Mas marxa aquest divendres al Brasil amb una delegació empresarial per mirar de captar inversions i ajudar companyies catalanes a créixer al país, que organitzarà el Mundial de futbol de l'any vinent i els Jocs Olímpics el 2016.

Sobre el futur amb Unió, ha indicat que no sap què passarà, però ha desitjat que no hi hagi trencament. "Què passarà exactament, no ho sabem. Què és el que esperem que passi, què desitgem que passi? Que seguim junts", ha remarcat.

stats