L'ENQUESTA DE GAPS (3)
Política 02/11/2012

Un 48% dels catalans creu que Mas arribarà fins a l'estat propi i un 39% preveu que es farà enrere

Els partidaris de la independència confien en el president, mentre que els contraris pensen que no arribarà fins al final

Jordi Muñoz
1 min
NEGOCIACIÓ INTENSA
 El president de la Generalitat, Artur Mas, tindrà l'última paraula sobre el vot de CiU als pressupostos de l'Estat per al 2012. Les pròximes setmanes hi haurà negociacions intenses entre governs per pactar aspectes dels comptes.

BarcelonaL'aposta sobiranista que Artur Mas verbalitza des de l'endemà de l'Onze de Setembre provoca una clara divisió d'opinions entre els catalans. Mentre que un 47% dels enquestats pensen que Mas seguirà fins a aconseguir l'estat propi, al voltant d'un 39% pensen que acabarà fent marxa enrere i un 13%, a hores d'ara, no ho saben, segons la darrera entrega de l'enquesta Gaps per a l'ARA. Possiblement, l'explicació d'aquests dubtes cal trobar-la en el fet que aquest gir és tan recent que de moment només s'ha materialitzat en declaracions i, sobretot, perquè trenca amb un imaginari àmpliament difós i molt consolidat sobre CiU com a força essencialment pactista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així mateix, sobretot confien en el president precisament els partidaris de la independència i els votants de CiU, ERC i SI. De la mateixa manera, els defensors de l'estat propi són els que més reclamen la convocatòria d'un referèndum la propera legislatura –que té un suport molt majoritari de la societat– i el procés català els genera essencialment il·lusió. Els contraris a la independència pateixen més aviat incertesa.

Podreu llegir la informació sencera a l'ARA Premium.

stats