Política 18/01/2014

Mas publica un article a 'La Repubblica' desmarcant-se de la Lliga Nord

Titulada 'L'esperit català', a la columna destaca que, "en cap cas, el moviment per a la sobirania catalana és l'expressió d'un nacionalisme ètnic, victimista i antiespanyol"

Ara
2 min
L'inici de la columna d'Artur Mas al diari italià 'La Repubblica'

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, publica aquest dissabte un article al diari italià 'La Repubblica' en què es desmarca de la Lliga Nord. Després de reunir-se divendres al Palau de la Generalitat amb el dirigent d'aquest partit i president de la Llombardia, Roberto Maroni, Artur Mas ha decidit difondre una carta on aclareix que, "en cap cas, el moviment per a la sobirania catalana és l'expressió d'un nacionalisme ètnic, victimista i antiespanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas recorda les paraules de Jordi Pujol, "fundador del meu partit", que va establir "la definició més estesa: 'És català el que viu, treballa a Catalunya i ho vol ser'". "Catalunya és una terra on el que realment importa no és l'origen, sinó el destí que es busca", remarca.

El president de la Generalitat també recorda que el seu predecessor, José Montilla, va néixer a Andalusia. Després de recalcar la importància de sentir-se europeus i que l'actual govern "hagi decidit donar cobertura sanitària pública a tots els immigrants", Mas torna a definir Catalunya com un país de convergència de persones "a la recerca d'un futur millor":

"Acabo amb les paraules de Fermí Santamaría, alcalde d'un petit poble català, que va néixer a Cadis, a Andalusia, d'on va marxar als divuit anys per anar a cercar a Catalunya, de la mateixa manera que molts, un futur millor. 'Sempre recordo les paraules que em va dir la meva mare abans de marxar: No oblidis mai la terra que us va donar a llum, però treballa i lluita per la terra que us veurà créixer'. Això és Catalunya".

Una trobada polèmica

Tot i les crítiques de l'esquerra pel perfil "xenòfob" de Maroni, Mas va decidir rebre divendres el president de la Llombardia. Va haver-hi reunió, doncs, però cap mitjà de comunicació va tenir accés a la fotografia de la trobada. El govern va subratllar que la reunió havia estat sol·licitada per Maroni, que estava de visita oficial convidat per la Cambra de Comerç Italiana de Barcelona.

Maroni havia reclamat aquesta setmana "enfortir els vincles amb Catalunya", i més d'un cop ha defensat públicament el procés sobiranista de Catalunya. El seu objectiu és buscar aliats arreu d'Europa per iniciar un procés independentista a les regions del nord d'Itàlia.

stats