Política 25/09/2012

Mas convoca eleccions per al 25 de novembre: "Ara toquen accions concretes, ara toca decidir"

El president de la Generalitat confirma la data avançada per l'ARA i fa balanç de la legislatura: "Les retallades no són ni de dretes, ni d'esquerres, ni de centre"

Oriol March
1 min

Barcelona25 de novembre. Aquesta és la data de les eleccions catalanes, segons ha anunciat fa escassos minuts el president de la Generalitat, Artur Mas, en el transcurs del debat de política general. "Després de la manifestació de l'Onze de Setembre i del fracàs del pacte fiscal, toquen accions concretes i toca decidir", ha insistit Mas, que ha acusat Espanya de tenir miopia política per no haver volgut negociar el nou model de finançament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha admès que un anunci com el de la data de les eleccions –que ha avançat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, poc abans d'entrar a l'hemicicle– "pot afectar" el transcurs normal del debat de política general. Ha assegurat que aquesta crida a les urnes és "coherent" amb els seus plantejaments des de l'inici de la legislatura. En tot cas, no ha volgut deixar d'admetre que les complicacions econòmiques amb què es va iniciar el seu mandat "encara no han acabat" i que, en bona mesura, segueixen dificultant l'acció de govern.

En aquest sentit, ha defensat la seva gestió econòmica i ha assegurat que les retallades "no són ni de dretes, ni d'esquerres, ni de centre, i si no que l'hi preguntin a François Hollande, que ha fet l'ajust més gran de la història de França", ha asseverat el president.

Mas ha tret pit per haver aconseguit la inversió de Barcelona World, un complex de parcs temàtics i centres de convencions situat a la vora de Port Aventura, i també per la bona marxa de les exportacions catalanes.

stats