Política 22/01/2013

Mas demana al PSC un esforç per no situar-se “al costat equivocat” contra la sobirania

El president creu que seria "millor" que els socialistes s'hi sumessin, però adverteix que el procés "no s'atura" si es desmarquen de la declaració que aprovarà el Parlament

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha demanat aquest dimarts un “esforç” al PSC perquè no es quedi “en el costat equivocat”, juntament amb el PP i Ciutadans, en contra de la declaració de sobirania que aprovarà el Parlament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas ha destacat que la resta de forces catalanistes han actuat amb “molta generositat” i han accedit a fer “renúncies” per aconseguir el consens, però ara “li toca al PSC moure fitxa”. Davant aquesta votació de “transcendència històrica”, ha demanat als socialistes “una actitud positiva, generosa, potser un pèl arriscada” per posicionar-se al costat de la “gran majoria”.

Per Mas, seria “important” que els socialistes se sumessin a la declaració de sobirania que votarà dimecres el ple del Parlament, però ha volgut deixar clar que si no són a l'acord “el procés no s'atura”, perquè “seguirà tenint una majoria molt àmplia” a favor.

D'altra banda, ha recordat que aquest any és de “preparació” del procés, per elaborar estudis de viabilitat d'un estat propi, per ampliar la conscienciació social a favor d'aquest objectiu, per negociar amb el govern espanyol l'organització d'un referèndum, per construir tots els marcs legals i per explicar el procés a l'exterior. “A partir del 2014, estarem en disposició de dir com i quan podem fer aquesta consulta. La prioritat és el 2014, en aquell moment serà quan prendrem la decisió final sobre quan s'organitza la consulta”, ha afegit.

stats