Política 17/10/2012

Artur Mas diu que sent "enveja" de l'actitud del Regne Unit envers Escòcia

El president de la Generalitat ha fet aquesta afirmació en el sopar de lliurament dels premis als Ramblistes d'Honor 2012

Joan Callarissa
1 min
La Rambla premia Adrià, El Tricicle i la Documenta

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat aquest dimarts a la nit que sent "enveja de la imatge de dos governants, un d'escocès i l'altre, anglès, que signen un acord" per celebrar un referèndum. Mas, que ha tancat el sopar de lliurament dels premis als Ramblistes d'Honor 2012 −que entrega l'Associació Amics de les Rambles−, ha fet un paral·lelisme entre la Rambla de Barcelona, com a espai de "pluralitat i de llibertat", i l'actitud que ha de mostrar Catalunya en els moments actuals. Des del punt de vista del president, aquesta "actitud de llibertat i pluralitat" és la que ha de caracteritzar Catalunya i la que el porta a admirar la situació dels britànics, que "poden posar-se d'acord" per convocar un referèndum.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Mas opina que la del Regne unit és un actitud de la qual "haurien d'aprendre en altres latituds", i que encara que Catalunya topi "amb altres actituds" per part de l'estat espanyol, ha de mantenir les seves "arrels de civisme i de diàleg", perquè "són virtuts". Segons el president, "les nostres virtuts cíviques, són virtuts de Barcelona i de Catalunya".

Els guardonats

Els distingits aquest 2012 com a Ramblistes d'Honor han estat Ferran Adrià, El Tricicle i la Llibreria Documenta, per l'aportació que han fet a aquest carrer de Barcelona. Al lliurament hi havia també l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, la regidora de Ciutat Vella, Mercè Homs, i personalitats del món de la restauració i del comerç de la ciutat. Els premis, que existeixen des del 1962, s'han lliurat enguany a les drassanes reials de Barcelona.

stats