NOUS AJUSTOS
Política 16/05/2012

Mas reivindica l'austeritat catalana i carrega contra els incompliments de Madrid i l'ortodòxia europea

El president afirma que complirà amb les exigències d'ajustos de l'Estat "perquè toca" però defensa la feina feta fins ara pel Govern

R. Tugas / S. González
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, i el conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell / XAVIER BERTRAL

Barcelona"Ho farem perquè toca, però ens ve imposat pels errors del altres". Així es va referir Artur Mas al tercer paquet d'ajustos del Govern presentat ahir. Després d'una primera retallada als pressupostos del 2011 i d'una segona de menor, en els comptes del 2012, el president no preveia haver de treure de nou les tisores i esperava poder encarrilar el camí del creixement, però les exigències de Madrid l'han obligat a variar el full de navegació. Tot i això, el pla que ha presentat no serà suficient per reduir el dèficit 1.500 milions més, com se li reclama, i ell ho sap. De fet, va vincular a què Catalunya compleixi que Espanya faci el mateix. I "les previsions de la Comissió Europea són que superarà el 5,3% de dèficit", va puntualitzar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Igualment, Mas va posar en valor la reducció del dèficit de la Generalitat tot i els errors de previsió de Zapatero, els incompliments de Rajoy i "la poca flexibilitat de la Unió Europea" per compaginar austeritat i polítiques de creixement. "Austeritat sí, però no com una obsessió malaltissa", va marcar perfil el president.

Podeu llegir la informació sencera a l'ARA PREMIUM.

stats