ELECCIONS MUNICIPALS
Política 20/05/2015

Sor Lucía Caram: "Ens equivoquem si volem construir la independència només des de la indignació"

La monja dominica participa en un diàleg a Barcelona amb el candidat Xavier Trias i el president de la Generalitat, Artur Mas, i assenyala: "No sóc política ni faig militància partidista, faig treball social"

Oriol March
2 min
L'acte de Xavier Trias amb Lucía Caram i Artur Mas

BarcelonaSor Lucía Caram ha participat aquest dimecres al matí en un acte de campanya del candidat de CiU a la capital catalana, Xavier Trias, en què també hi ha assistit el president de la Generalitat, Artur Mas. Caram, que ha demanat audiència amb el papa Francesc per "pressions polítiques de l'Estat", ha assenyalat que no fa política "ni militància partidista", perquè ella es dedica al "treball social". "Si sóc aquí és perquè confio en el meu president", ha apuntat Caram, que ha elogiat el "compromís" de Mas contra la pobresa. La monja dominica s'ha definit com a "mosca collonera" i ha carregat contra els qui "desqualifiquen" sense fer "propostes".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Caram ha defensat la independència de Catalunya, però ha alertat que "ens equivoquem si volem construir la independència només des de la indignació. "El gran error és dir que no volem dialogar amb algú. Hem de dialogar amb tothom, fins i tot amb el dimoni", ha indicat la monja dominica, que ha negat que a l'administració "no funcioni res". L'acte s'ha celebrat a la sala Martí l'Humà del Museu d'Història de Barcelona.

"És un pecat si nosaltres ens queixem i no anem a votar. Hem d'anar a votar, hem d'exercir de ciutadans", ha indicat Caram en relació amb les eleccions municipals del 24-M.

Els beneficis de la recuperació econòmica

"Per ser avui aquí s'han de tenir les idees clares i coratge. [Caram] ha dit que ve aquí [a l'acte de campanya], però que ella és apartidista. No estàs ficada ni et vols ficar en política. Això és important subratllar-ho, perquè hi és des del seu compromís social i de país, que no es poden separar. Et vull agrair que hi siguis perquè és un gest que no és fàcil, demostra coratge i valentia, que en els moments que viu el país són condicions necessàries", ha indicat Mas.

El president de la Generalitat ha trobat "desconcertant" que es facin "discursos" sobre el repartiment de la riquesa sense especificar com es crearà. "Ens hem equivocat molt en com es van repartir els sacrificis de la crisi. Això és molt evident i punyent", ha reconegut Mas, que ha fet una crida a no repetir aquests errors.

"No tenim un pacte nacional per la pobresa perquè a alguns els fa mandra fer-se fotos al nostre costat", ha assenyalat Mas, que ha apuntat que "alguns partits primen l'estètica" en lloc de la presa de decisions, i ha carregat contra aquells que exhibeixen "superioritat moral" i fan acusacions "sense posar cap prova".

Trias ha apuntat que la despesa en ajuts socials s'ha incrementat un 43% a Barcelona en el seu mandat i ha defensat la col·laboració amb el tercer sector. "La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) és bona, i és tercer sector", ha indicat l'alcalde, que ha situat l'entitat com a "privada amb vocació pública".

stats