POLÍTICA
Política 31/05/2013

Artur Mas: "No us parlaré de la xiulada perquè us parlaré de les coses importants"

El president assegura que el que és important és que hi hagi "més feina i menys atur". Augura una reducció de l'atur al maig

Acn
1 min
Mas, durant la visita aquest divendres a l'empresa Jotun de Castellbisbal

BarcelonaEl president de la Generalitat, Artur Mas, ha dit que no parlarà de la xiulada que van rebre els prínceps d'Asturies al Liceu perquè "us parlaré de les coses importants". Mas ha afegit que "el que és important en aquests moments és ser capaços d'aconseguir que hi hagi més feina i menys gent a l'atur". En aquest sentit, ha vaticinat que el mes de maig serà un bon mes des del punt de vista de la reducció de l'atur. "No és segur, però és possible", ha assenyalat. El president ho ha dit a Castellbisbal (el Vallès Occidental) després de visitar l'empresa de pintures Juton, que aquest any celebra el seu cinquantè aniversari.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president ha fet aquestes valoracions després de fer un recorregut per les instal·lacions de l'empresa, on ha pogut veure de primera mà els nous productes de pintura que Jotun llençarà el mercat. En el seu discurs, ha explicat que una empresa és la suma de "la propietat i els treballadors". Amb un to distès, ha afegit que "també calen bons clients i que paguin". "I jo no en puc presumir perquè no sóc un exemple de pagar a temps", ha comentat, tot referint-se a la Generalitat.

Exportació

El president, d'altra banda, ha avisat que les exportacions de les empreses catalanes estan creixent molt més fora d'Europa que a Espanya. "El mercat europeu continua sent el més important per a Catalunya, però cada vegada menys" ha advertit. En aquest sentit, ha recordat que actualment hi ha 11.500 empreses catalanes que ara exporten i que abans de la crisi no ho feien.

stats