Política 07/01/2020

Asens aposta perquè el nou govern espanyol abordi l'indult als presos

El portaveu d'En Comú Podem al Congrés diu que ha visitat els presos "força sovint" en les últimes setmanes

Ara
2 min
Jaume Asens, en un acte a la Nau Bostik / SARA CABARROCAS

BarcelonaEl portaveu d'En Comú Podem al Congrés de Diputats, Jaume Asens, aposta perquè, un cop es constitueixi el nou govern espanyol, abordi l'indult per als presos polítics. "Quan es constitueixi el govern serà el moment de començar a treballar en aquests escenaris", ha contestat Asens sobre els indults per als presos en una entrevista a Sentit Crític. El diputat dels comuns a la cambra baixa, a més, aclareix que "primer hauria de quedar clar si els presos el voldrien o no, tot i que no caldria que ho demanessin perquè algú altre ho podria fer per ells igualment".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Asens defensa que s'abordi la qüestió de l'indult, però també creu que s'ha de tenir en compte "com es resol la qüestió del tercer grau i quina aplicació se'n fa". "En tot cas, ara serà el moment de començar a abordar tot això", ha dit el portaveu dels comuns al Congrés de Diputats, que també assegura que no sap si s'ha abordat aquesta qüestió en la taula de negociació entre el PSOE i ERC.

Ara bé, el diputat dels comuns ha assegurat que al llarg de les últimes setmanes ha anat "veient els presos força sovint": "De fet, amb alguns m'hi he vist molt recentment, però no m'agradaria explicar el que em diuen perquè no seria ètic". En aquest sentit, afirma que els presos de JxCat "es van rebel·lar contra la posició oficial del partit" i ha valorat que ERC hagi "actuat amb sentit de la responsabilitat amb els seus dirigents a la presó".

El portaveu del govern basc avala l'indult als presos

Per la seva banda, el portaveu del govern basc, Josu Erkoreka, ha valorat el pacte entre el PSOE i Unides Podem per formar el primer govern de coalició de l'Estat des de la Transició com una "bona notícia" i, a preguntes dels periodistes, també s'ha referit a la proposta dels comuns perquè el nou executiu indulti els presos polítics. En aquest sentit, Erkoreka ha apuntat que podria suposar una "sortida interessant", tot i que ha precisat que es tracta de la seva opinió personal i no de l'executiu basc, format pel PNB i el PSE.

stats