POLÍTICA
Política 16/02/2012

L’Assemblea Nacional Catalana ja supera els 4.000 adherits

El moviment, encara en fase constituent, compta amb més de 170 assemblees territorials

Ara
1 min

BarcelonaL’Assemblea Nacional Catalana (ANC) continua creixent i guanyant adhesions quan falta menys d'un mes per a la seva constitució, el proper 10 de març. Més de 4.000 persones formen part d’aquest moviment "unitari i transversal" sorgit de la societat civil que pretén aconseguir una majoria social favorable a l’estat propi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Entre el nombre d’inscrits i de simpatitzants, l'ANC ja compta amb més de 6.000 catalans, fet que ha comportat un creixent arrelament al territori, amb més de 170 assemblees territorials i una vintena de sectorials. La consolidació de l'assemblea també ha suposat, al llarg de les últimes setmanes, un notable increment en la repercussió dels seus actes i en el suport rebut per part de les entitats, personalitats i representants polítics, tot i que la seva adhesió és de títol personal. Diumenge passat l'ANC va congregar 1.600 persones en un acte a Girona.

Diversos representants polítics com Josep M. Ximenis (CUP), Joan Tardà (ERC) o Carles Puigdemont (CiU) han definit l'ANC com "una eina clau per assolir la independència". Des del vessant cultural i intel·lectual, han expressat el seu suport persones com Lluís Llach, Joan Reig, Josep Maria Terricabras, Salvador Cardús, Ferran Requejo, Patrícia Gabancho, Isabel-Clara Simó, Pep Riera o Matthew Tree, entre d’altres.

stats