Política 27/05/2013

Un fiscal assegura que ETA podria tornar a atemptar i fonts de la lluita antiterrorista ho neguen

Discrepàncies entre la fiscalia de l'Audiència Nacional i Interior sobre si el ministeri mou informes en relació a una possible escissió de la banda terrorista, que podria tornar a atemptar

Efe
1 min

MadridEl fiscal de l'Audiència Nacional Carlos Bautista ha assegurat aquest dilluns que el ministeri de l'Interior té documents que adverteixen sobre una possible escissió de la banda terrorista ETA que podria tornar a atemptar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Unes declaracions que han estat desmentides per fonts de la lluita antiterrorista, que aquest migdia han afirmat que el ministeri d'Interior no compta amb cap informe que conclogui de manera taxativa que ETA podria tornar a actuar. Les fonts reconeixen que les forces de seguretat treballen diferents hipòtesis sobre el futur d'ETA, però asseguren que ni la Policia ni la Guàrdia Civil han enviat documents al ministeri d'Interior que parlin explícitament d'una tornada a les armes.

Carlos Bautista ha realitzat les declaracions mentre intervenia en el judici contra l'exassessor de Bildu Juan José Ibazeta per un delicte d'amenaces terroristes a seguidors de la selecció espanyola. El fiscal ha utilitzat la possible amenaça d'ETA i els informes que mou el ministeri d'Interior per justificar la protecció de tres testimonis que intervenien en aquesta causa.

stats