NOUS AJUNTAMENTS
Política 11/06/2011

L'auge de la representació xenòfoba posa en alerta els líders polítics

Duran avisa que és la demostració que la immigració és un “problema per molta gent”. Chacón acusa CiU de ser-ne còmplice en permetre que Albiol sigui alcalde

Redacció
2 min

BarcelonaL'increment de la representació xenòfoba en diferents ajuntaments de Catalunya inquieta als líders dels partits tradicionals. Ho demostra que, d'alguna manera o altra, el dia de constitució dels ajuntaments catalans la majoria s'hi han referit, tot i que en termes sovint diametralment oposats. Així, el líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha interpretat que és la demostració que la immigració "és un problema per a molta gent" i que cal que els partits "democràtics" en parlin ja i l'incorporin a la seva agenda. Duran i Lleida ha valorat els resultats de la jornada des de Salt, on ha donat suport a la investidura de Jaume Torramadé com a alcalde i on PxC s'ha convertit en nova força al ple amb tres regidors.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En canvi, per la ministra de defensa i dirigent del PSC, Carme Chacón, hi ha afegit,a més de la PxC, el PP, especialment l'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol. Per ella, “les persones que instiguen l'odi" no poden tenir el "premi" d'assumir el poder als municipis catalans. Chacón no s'ha estat de carregar contra CiU per "l'error d'haver donat suport" a García Albiol -cap de la llista més votada a Badalona- i ha recordat que "aquest país s'ha construït amb la convivència". La ministra ha fet aquestes declaracions durant la constitució de l'Ajuntament d'Esplugues de Llobregat, municipi d'on va ser tinent d'alcalde, i ha assenyalat que a Catalunya "s'obre una nova etapa política" per als socialistes.

Pel president d'ERC, Joan Puigcercós, cal "un esforç dels partits catalanistes per superar tot el poder que tindrà el PP". Puigcercós, que ha assistit aquest matí a la presa de possessió de David Rodríguez com a alcalde de Solsona, i ha subratllat que "avui és una jornada diferent, canvia la dinàmica de molts anys en molts ajuntaments i per primera vegada tindrem el Partit Popular governant". "El PP governarà en molts municipis, influirà al Govern de Catalunya i tot influeix a Madrid i tot apunta que tindrà el govern de l'Estat", ha alertat. Així mateix, Puigcercós ha advertit que aquesta nova realitat suposa "un canvi de paradigma" que implicarà, ha apuntat, un canvi de prioritats al país. Davant d'aquesta situació, Puigcercós ha defensat que "Esquerra ha de fer un esforç de suma dels partits catalanistes, amb CiU i qui s'hi vulgui sumar, per plantejar la construcció d'una proposta alternativa".

stats