Política06/05/2013

Avancem demana respecte pel projecte col·lectiu del PSC a favor del dret a decidir

El col·lectiu defensa en un comunicat que el PSC ha de ser al pacte nacional

Sara González

El dirigent del PSC i líder d'Avancem, Joan Ignasi Elena, ha demanat aquest dilluns que es respecti "el projecte col·lectiu" del PSC a favor del dret a decidir. "És un posicionament col·lectiu, i el que no s'ha de fer és desviar-lo cap a interessos personals", ha assegurat Elena just després que Carme Chacón hagi publicat una carta demanant als socialistes catalans que no se sumin al pacte nacional pel dret a decidir.

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Justament el col·lectiu Avancem ha defensat aquest dilluns en un comunicat a la seva web que el PSC estigui en aquest pacte. Fins ara, la direcció dels socialistes ha mostrat recels davant la idea de formar-ne part, tot i que aquesta tarda assistirà a la cimera. "El pacte nacional pot ser una oportunitat per desvincular d'opcions partidàries la reivindicació d'aquest dret democràtic", afirma el Avancem, que també destaca que el dret a decidir no és "patrimoni de ningú".

Cargando
No hay anuncios

Avancem també recorda al Govern que és un "error voler definir un estat abans de votar" si es vol aquest estat, i per això ha reiterat que està en contra del consell assessor per a la transició nacional. El que cal, insisteixen, és no "instrumentalitzar" el procés i fer "partícips els ciutadans" fent un procés "de baix a dalt".