Política 17/08/2012

AVT: "Hi ha una cessió total del govern espanyol al xantatge d'ETA"

La presidenta de l'associació, Ángeles Pedraz, lamenta que calgui "posar-se en vaga de fam per aconseguir alguna cosa"

Efe
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } La presidenta de l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT), Ángeles Pedraza, ha criticat la concessió del tercer grau al pres etarra Iosu Uribetxeberria i ha destacat que les víctimes també hauran de posar-se en vaga de fam per aconseguir alguna cosa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"És clar que aquí per aconseguir alguna cosa has de fer xivarri, alguna cosa com posar-te en vaga de fam", ha dit Pedraza, que ha insistit a subratllar que les víctimes del terrorisme s'hauran de plantejar si han d'iniciar una mesura d'aquest tipus.

"Sabem que cal aplicar la llei", ha assenyalat la presidenta de l'AVT, però ha considerat que la concessió del tercer grau a un dels condemnats pel segrest del funcionari de presons José Antonio Ortega Lara suposa "la cessió del govern al xantatge d'ETA".

Ángeles Pedraza ha afegit que l'AVT ha acatat la llei encara que no els hagi agradat en algunes ocasions però que en aquest cas, segons ella, la llei no diu que calgui donar-li el tercer grau a aquest reclús perquè no està en fase terminal sinó en fase irreversible.

"Hi ha una cessió total per part del govern al xantatge d'ETA", ha insistit Pedraza.

stats