Política 31/08/2015

El govern espanyol titlla de "pesada" l'acusació d'una "mà negra" en l'ús de la corrupció

Ayllón afirma que a Catalunya l'únic que hi ha és gent "amb la mà molt llarga"

F.c.
2 min
El secretari d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón. ACN

MadridEl secretari d'estat per a les Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, ha rebutjat avui el missatge "pesat" dels qui parlen d'una "mà negra" de Madrid després de la investigació sobre Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) i ha replicat que en aquest cas el que hi havia era "una mà molt llarga".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una trobada informativa, Ayllón ha ironitzat sobre aquesta idea que el cas s'ha forjat des de "despatxos" a la capital, un missatge que alguns pretenen difondre, segons la seva opinió, per "desviar l'atenció" sobre la investigació que pesa sobre el partit d'Artur Mas.

"Sembla que el que hi havia era una mà molt llarga", ha afegit el secretari d'estat, que també ha lamentat que hi hagi polítics catalans que tractin els ciutadans "com a menors d'edat".

D'altra banda, Ayllón ha dit que l'executiu manté davant les eleccions catalanes la mateixa estratègia que es mantingui el compliment de la llei, i com a govern afronta la cita "amb neutralitat", cosa que, ha dit, no està tenint la Generalitat presidida per Mas.

Amb Felipe González

El secretari d'estat ha "celebrat" la carta publicada de l'expresident Felipe González en què demana als catalans que no se sumin al projecte sobiranista.

Ha valorat en aquest sentit que hi hagi "cada vegada més gent disposada a explicar les conseqüències reals" que tindria la independència, que ha estat venuda pels sobiranistes "com una espècie de món feliç".

Per això ha subratllat el fet que "persones amb responsabilitats en el passat" vulguin explicar als catalans les esmentades conseqüències, com ha fet González, l'opinió del qual és "privilegiada i amb coneixement de causa" perquè ha estat president del govern gairebé 14 anys.

Ha recordat a més que l'expresident socialista va ser l'encarregat de tancar les negociacions que va iniciar UCD per entrar en l'aleshores Comunitat Econòmica Europea, de manera que sap que una Catalunya independent no té cabuda a la UE.

stats