Madrid
Política 12/09/2022

Ayuso erigeix Madrid com a baluard de la "llibertat" amb noves rebaixes fiscals

La presidenta madrilenya posa rumb a les eleccions del 2023 reivindicant-se com el contrapès del govern espanyol

2 min
Isabel Díaz Ayuso en la seva intervenció d'aquest dilluns al debat de política general de l'Assemblea de Madrid

MadridIsabel Díaz Ayuso ha posat rumb aquest dilluns al maig del 2023. Falten vuit mesos per a les eleccions autonòmiques i la presidenta madrilenya ha fet del debat de l'estat de la regió a l'Assemblea de Madrid –que ha començat dilluns i s'acaba aquest dimarts– el seu tret de sortida per a la precampanya electoral que ara comença. Ayuso ha anunciat una bateria de mesures en matèria de fiscalitat, d'educació i sanitat per presentar el govern madrileny com el contrapès de l'executiu espanyol. "Sánchez va dir «Anem a totes». Jo li dic que a totes menys a la Comunitat de Madrid", ha etzibat Ayuso només començar el seu discurs, que ha durat dues hores.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, la presidenta madrilenya ha dedicat la primera part de la seva intervenció a exercir com a cap de l'oposició del govern de Pedro Sánchez i a defensar la Comunitat de Madrid com l'últim baluard de "la llibertat". "Madrid serà un cop més la defensora de la llibertat i d'Espanya", ha afirmat Ayuso, que ha assegurat que Sánchez i "els seus socis" són "incapaços" de guanyar en aquesta comunitat i per això la tenen "com a blanc" de tots els seus discursos. Ayuso, això sí, ho aprofita per presentar la regió madrilenya com la prova palpable de l'alternativa al govern de coalició estatal.

Aquest dilluns, amb tot, ha aprofundit en les seves polítiques liberals i ha anunciat una altra rebaixa d'impostos. En concret, ha explicat que avançarà la deflactació de l'IRPF a aquest any –rebaixant els tipus impositius per compensar l'efecte de la inflació–, que aplicarà una nova bonificació en l'impost de successions (del 25% per a germans, tiets i nebots) i que aplicarà una "tarifa zero" per als nous autònoms durant el seu primer any. També ha promès un augment del sou per als mestres i professors d'entre 75 i 90 euros mensuals, així com reduir les llistes d'espera fins a 45 dies per a les cirurgies i primeres visites.

A parer de l'oposició, es tracta de mesures "reciclades" del que la mateixa Ayuso ja havia promès mesos enrere i que fins ara no ha complert, segons ha criticat la líder de Més Madrid, Mónica García. I el cert és que Ayuso ha tornat a assegurar que reobrirà les urgències dels centres d'atenció primària que va tancar quan va començar la pandèmia. Una promesa que ja va llançar al juliol i que a hores d'ara encara no s'ha materialitzat.

stats