POLÍTICA
Política 18/10/2012

Aznar adverteix de conseqüències penals si Mas vulnera la Constitució

L'expresident espanyol avisa que s'anul·larà qualsevol vulneració de la Constitució, com ara un referèndum. Avisa que la "nació espanyola ni es divideix ni es rendeix" i defensa que "no és una nació nacionalista"

Agències
1 min
José María Aznar, aquest divendres a Mèxic en roda de premsa / SÁSHENKA GUTIÉRREZ / EFE

MiamiL'expresident del govern espanyol i president de la FAES, José María Aznar, ha advertit aquest dijous que hi haurà conseqüències penals si el president de la Generalitat, Artur Mas, vulnera la Constitució amb un referèndum. "El que ningú pot fer és vulnerar o incomplir pel seu compte la Constitució", ha advertit des de Miami, perquè si fos així "l'actuació seria nul·la".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aznar ha participat aquest dijous en l'homenatge als 200 anys de la constitució de Cadis organitzat per la Fundación España-Florida 500 años. Des d'allà, ha considerat una "greu deslleialtat" el repte sobiranista de Mas "aprofitant" la conjuntura de crisi per "malmetre l'interès comú (dels espanyols) en benefici dels seus interessos particulars" o per "tapar els seus errors".

La nació espanyola, una nació indiscutible

Aznar no ha dubtat gens a contraposar la "nació espanyola plural i incloent" als "localismes estèrils". Per ell, la "nació espanyola no és una imposició identitària, sinó la llibertat i igualtat dels ciutadans". S'ha reivindicat "tranquil·lament orgullós de ser espanyol", d'una Espanya que, a parer seu, "té identitat, però que no és una nació nacionalista" sinó "plural, complexa i incloent".

Per l'expresident del PP, "si algú vol canviar un text constitucional, pot proposar-ho al conjunt de la nació, que ha de decidir el que sigui procedent". Malgrat reivindicar-se no nacionalista, ha advertit que la nació espanyola "no és una mera abstracció ideal discutida i discutible" i "ni es divideix ni es rendeix". "Els espanyols d'avui, actuant un cop més units davant dels problemes, també guanyarem el futur amb una política nacional decidida, renovadora i reformista", ha conclòs.

stats