Política 12/11/2011

Aznar fa una crida a "defensar la gran nació espanyola" votant el PP

Aguirre demana "mobilitzar fins a l'últim votant" perquè els socialistes "són molt perillosos". Adverteix que "cada cop que un socialista diu que sap com crear treball és com si Paris Hilton vingués a dir-nos que sap com es funden els convents"

Miquel Codolar
3 min

Las RozasL'expresident espanyol José María Aznar ha demanat votar "massivament" el PP, un partit que "va néixer només per servir a Espanya", perquè ha dit que els socialistes, "com que han fet molt de mal han de ser democràticament sancionats a les urnes". Ha advertit que "no hi ha temps per perdre ni aguantar polítiques errònies, polítics frívols i incompetents" en una situació que considera "molt preocupant". L'herència que Aznar considera que rebrà el PP és "un país dèbil i esquerdat, econòmicament intervingut des de l'exterior i arruïnat, internacionalment menguant i irrellevant", (...) la pitjor herència que ningú podrà rebre a la democràcia espanyola".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per fer-hi front vol "tornar a sembrar projectes comuns, tornar a fer coses junts", perquè quan "tots hem remat junts hem aconseguit grans èxits". Per això ha fet una crida a "defensar la gran nació espanyola [no 17 comunitats autònomes]. Aquella que defensa la nostra constitució". Ha dit que "fins fa poc" en aquest aspecte Espanya era "exemplar". Aznar ha dit que Espanya té "dret a defensar-se" enfront dels qui volen "destruir les institucions, la democràcia o la mateixa nació". En aquest context ha dit que "si ETA està derrotada, què s'hi ha de negociar? No s'hi ha de negociar res". Ha lamentat que "50 anys després alguns volen donar la raó a ETA, però el que han defensat matant no ho han de poder aconseguir per deixar de matar".

Pel que fa a la proposta del candidat socialista, Alfredo Pérez Rubalcaba, de demanar una moratòria a Europa per complir les exigències, Aznar ha dit que en comptes de dir que calen dos anys més el missatge del PP ha de transmetre que "en un any menys ho aconsegueixo". L'expresident ha dit que "la prosperitat espanyola no es pot explicar sense l'aportació dels immigrants" que "ara marxen perquè no hi ha esperança, i per això és molt important recuperar-la". Ha afegit que a Europa "ja hi ha diverses velocitats" i ha assegurat que quan els líders europeus ho neguen ho estan confirmant perquè hi haurà una Europa "de primera, de segona i de tercera divisió" en la que Espanya "ha d'estar a la taula on es prenen les decisions".

Aguirre alerta i demana "mobilitzar fins a l'últim votant" perquè els socialistes "són molt perillosos"

La presidenta de la comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha fet una crida a no abaixar els braços als simpatitzants del PP perquè cal "mobilitzar fins a l'últim votant". Ha demanat no fiar-se de les enquestes perquè "ningú ha guanyat unes eleccions sense baixar de l'autobús i deixar-s'hi la pell". Ha advertit que encara que sembli que Rubalcaba "necessita respiració assistida, ull!, que són molt perillosos!".

Per això ha dit que a Mariano Rajoy no li val "una victòria per la mínima", sinó que és "imprescindible" una "majoria amplíssima", una "victòria molt gran" per poder fer "les reformes que calen". Aguirre ha dit que "en vuit dies s'acabarà el malson del govern socialista de Pérez Rubalcaba, el pitjor govern de la democràcia que han hagut de suportar els espanyols".

Ha dit que el PSOE sempre destrueix llocs de treball i que el PP sempre en crea i ha afegit que "cada cop que un socialista diu que sap com crear treball és com si Paris Hilton vingués a dir-nos que sap com es funden els convents". La presidenta de la comunitat de Madrid ha dit que "no volem guanyar les eleccions només per com de malament ho han fet els socialistes, sinó perquè Espanya desperti del malson, retorni l'esperança i tornem amb optimisme i il·lusió".

L'alcalde de Las Rozas, José Ignacio Fernández Rubio, ha presentat l'acte recordant que el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, té una casa a Las Rozas "en comptes d'anar als pobles socialistes", i ha demanat el vot per al PP per aconseguir "que marxi, però de llarg". Quan ha presentat l'expresident espanyol, José Maria Aznar, ha dit que "diuen que amaguem Aznar, doncs aquí hi ha el millor president de la història d'Espanya”. Acte seguit hi ha hagut crits de "president, president" i desenes d'assistents s'han posat dempeus per aplaudir-lo.

stats