Política 22/09/2014

Aznar demana a Rajoy que "delimiti, neutralitzi i elimini" la "forta efervescència independentista" de Catalunya

En unes declaracions a un diari de Colòmbia, l'expresident espanyol i actual president de la FAES adverteix que no es poden donar més "poders" a Catalunya perquè ja té "els màxims poders que pot tenir"

Efe
1 min
L'ex president del govern espanyol José María Aznar

BogotàL'expresident del govern espanyol José María Aznar ha reclamat avui a l'actual executiu que desenvolupi una política a Catalunya que "delimiti, neutralitzi i acabi eliminant" l'actual clima de "forta efervescència independentista".

En una entrevista al diari colombià 'El Tiempo', el diari de més circulació al país sud-americà, Aznar no ha precisat quina ha de ser aquesta política i ha afegit que "no hi ha la possibilitat" que el govern català obtingui més poders, com succeirà amb Escòcia, perquè "Escòcia té molt pocs poders i Catalunya té els màxims poders que pot tenir".

Segons l'opinió de l'actual president de la Fundació per a l'Anàlisi i els Estudis Socials (FAES) i president d'honor del PP, "Espanya no s'ha trencat, però s'està trencant Catalunya".

"La societat catalana és una societat dividida", ha dit, i ho ha atribuït al procés sobiranista en què una part important de la societat de Catalunya reclama la convocatòria d'un referèndum sobre la independència.

En aquest sentit, ha destacat que Catalunya té actualment "més autogovern que en tota la seva història", per la qual cosa, al seu parer, no s'explica "com es pot posar en marxa un procés de secessió".

Alhora, ha destacat que és "un error" intentar "destruir els estats nacionals d'Europa" perquè, segons ell, han estat la base de l'"estabilitat, l'ordre i la prosperitat" que viu el continent.

stats