Política 19/11/2013

Aznar reinstauraria la llei per castigar amb presó la convocatòria de referèndums il·legals

L'expresident espanyol diu que no exerceix de "cap de l'oposició" interna al PP, però admet irònicament que la successió d'un "lideratge fort" sempre és difícil

Europa Press
1 min

MadridL'expresident espanyol José María Aznar ha afirmat aquest dimarts que si ell estigués al capdavant del govern espanyol actuaria a Catalunya aplicant la llei "amb totes les seves conseqüències", concretament la que ell va aprovar per castigar amb cinc anys de presó la convocatòria d'un referèndum il·legal, però que va ser derogada per l'executiu socialista i "no ha estat restablerta" per l'actual.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a Onda Cero recollida per Europa Press, Aznar ha defensat que, davant els qui el culpen d'haver incentivat l'independentisme, "ara es demostra" que el seu executiu tenia raó en defensar "una política nacional molt vigorosa i molt forta" per evitar el que ara es viu a Catalunya.

"Vetar els que volen desbordar la legalitat, trencar el país, és molt important, i ara es demostra que alguns teníem raó quan defensàvem algunes posicions", ha dit.

El cas 'Prestige', "manipulació" de l'oposició

Aznar també ha parlat sobre la sentència del cas 'Prestige' i ha subratllat que "ha quedat al descobert l'enorme operació de manipulació" de l'oposició que, segons la seva opinió, havia entrat en un "val tot" per enderrocar el govern espanyol.

"Nosaltres no vam enfonsar el vaixell i la sentència és molt aclaridora", ha manifestat Aznar, alhora que ha reconegut que "potser al principi" no es va reaccionar prou ràpid a l'accident. Tanmateix, ha remarcat que després "es van fer les coses raonablement bé".

D'altra banda, ha assegurat que no està en els seus plans tornar a ser "candidat a res", i ha negat que sigui el "cap de l'oposició" interna en el si del PP. Tanmateix, ha reconegut que les operacions de successió de lideratges "són complicades", sobretot si són "lideratges forts".

stats