Política 20/12/2011

Baldoví, de Compromís: "Volem netejar el nom del nostre petit país"

El diputat valencianista d'esquerres reivindica la pluralitat, l'estat del benestar i un canvi a la llei electoral

1 min

Joan Baldoví, l'únic diputat de Compromís-Equo, ha començat la intervenció al debat d'investidura parlant en català, la seva llengua, que no ha fet servir mai "contra res ni contra ningú". Apel·lant a la cultura pròpia del País Valencià, ha recordat al PP que hi ha molts ciutadans de l'Estat que no s'expressen en castellà i que "la diferència, lluny d'empobrir-nos, ens fa més rics".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El diputat –el primer valencianista d'esquerres electe des de la segona República– ha recordat a Mariano Rajoy que els valencians coneixen bé "els resultats de les seves majories absolutes". Li ha recordat els casos de corrupció que esquitxen diversos dirigents del PP valencià; les infraestructures obsoletes, com l'aeroport de Castelló, "l'únic aeroport de vianants del món"; l'enfonsament del part del sistema bancari valencià, i la morositat de les administracions públiques a mans populars a l'hora de pagar als proveïdors. En alguns casos, ha dit, tarden dos anys". "Han trobat 15 milions per pagar la Fórmula 1 i no han estat capaços de trobar-ne 5 per evitar que 100 investigadors del Centre Príncipe Felipe vagin a l'atur". Davant aquest escenari, ha assegurat que el seu objectiu aquesta legislatura serà demostrar que "no tots els polítics" del País Valencià "són iguals". "Volem netejar el nom del nostre petit país", ha sentenciat.

Baldoví, que ha reivindicat l'orgull de ser fill "d'un pare treballador i una mare mestressa de casa", ha criticat que el PP hagi enviat Amaiur al grup mixt, que ha qualificat de "camerino dels germans Marx" per l'elevat nombre de diputats que en formen part. També ha reivindicat una nova llei electoral i la defensa de l'estat del benestar.

stats