Política 19/07/2012

Història de Miquel, per Joan Baldoví

Joan Baldoví, de Compromís, denuncia els efectes de les últimes retallades del govern espanyol

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl diputat de Compromís al Congrés dels Diputats, Joan Baldoví, ha fet servir els seus tres minuts reglamentaris d'intervenció al ple que convalida les últimes retallades del govern espanyol per exemplificar per què diu 'no' a aquest paquet de mesures. I s'ha posat a la pell d'un ciutadà, Miquel, que pot representar la situació en què viuen milions de persones a l'Estat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A Miquel "el van acomiadar l'endemà que s'aprovés la seva reforma laboral", ha explicat el diputat valencià referint-se a la bancada governamental. "Era l'únic sou que entrava a casa perquè els seus dos fills encara estudien. Com pagarà ara la pujada de les taxes?", s'ha preguntat. L'escoltava el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. Ara, amb les últimes modificacions de les prestacions d'atur, veurà com el percentatge es redueix del 60% al 50%. La pujada de l'IVA farà que Miquel s'ho pensi dues vegades abans d'anar al cinema o al teatre. "Es quedarà a casa veient la televisió, que encara és de franc, això sí, amb els llums apagats, perquè tornaran a apujar la llum".

Baldoví ha ironitzat que l'única cosa bona de la situació d'aquest ciutadà és que "no li podran treure la paga extra perquè ja no la cobra". Les empreses del polígon industrial de la seva ciutat, ha relatat el diputat, tampoc estan per a gaire alegries. "Miquel té pocs motius per a l'esperança", ha conclòs. "Estan sols en la seva majoria absoluta", ha dit al PP.

stats