Política 13/11/2014

Baltasar Garzón dubta que la querella contra Mas pel 9-N prosperi i qualifica de "demencial" l'opció d'inhabilitar-lo

L'exjutge de l'Audiència Nacional diu a RAC1 que aquesta mesura implicaria el "suïcidi polític" de Rajoy i un gran impuls per a l'independentisme català

Francina Bosch
1 min

BarcelonaL'exjutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón posa en dubte que la querella que la Fiscalia vol presentar contra el president de la Generalitat, Artur Mas –i alguns consellers– per l'organització del 9-N acabi prosperant i qualifica de "demencial" l'opció d'inhabilitar-lo. "Tinc els meus dubtes que s'acabi presentant, perquè els fiscals catalans estudiaran molt bé el cas, i perquè dubto que el TSJC admeti una denúncia d'aquest tipus que, des del meu punt de vista, no té cap opció de prosperar", ha considerat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una entrevista a 'El món a RAC1', Garzón ha considerat que "seria demencial" que s'imposes la inhabilitació d'Artur Mas, perquè implicaria el "suïcidi polític" de l'executiu de Mariano Rajoy, i a més donaria un gran impuls a l'independentisme català.

Encara sobre la querella, el jutge ha considerat que "no té sentit que la Fiscalia es querelli contra el govern català", perquè no es compleixen les condicions per acusar-los ni de desobediència, ni de prevaricació ni de malversació. "Això fa olor de trampa, encara que no n'hi hagi", ha afirmat.

Garzón també ha carregat contra les decisions fulminants del TC contra el procés català, i ha assegurat que "aquestes velocitats de resolucions, quan hi ha retards d'anys en altres temes", només es poden entendre com una voluntat d'"interferència política en temes sensibles".

Per últim, s'ha postulat a favor del dret a decidir dels catalans, i ha assegurat que "com a espanyol, no tinc cap problema que la consulta es faci", però ha assegurat que cal "trobar la fórmula" perquè es pugui fer, "mai per prohibir-la".

stats