POLÍTICA
Política 28/02/2012

Llibercat.cat presenta una campanya de mecenatge per realitzar el documental sobre l'operació Garzón

Els encausats del 1992 donen suport a la producció audiovisual i critiquen les lloances que ha rebut el magistat els darrers dies

Gabriela Comella
1 min

BarcelonaEl portal informatiu de l'esquerra independentitsta Llibercat.cat ha presentat aquest dimarts al Col·legi de Periodistes la campanya de micromecenatge que permetrà la realització del documental 'Operació Garzón contra l’independentisme català'. El projecte ha sigut presentat per Carles Benítez, de Llibertat.cat; Ramon Piqué, de l'Associació Memòria contra la Tortura, i Carles Bonaventura, represaliat l'any 1992.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els encausats de l'operació que va dur a terme l'exjutge el 1992, detinguts i torturats per la presumpta pertinença a l'organització armada Terra Lliure, han fet públic el seu suport a aquest treball audiovisual. Han presentat un comunicat sota el títol 'Nosaltres no oblidem' per tal de recordar que "els fets no han sigut investigats per la justícia espanyola, malgrat la sentència condemnatòria del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg”. La producció també representa una crítica a les lloances atribuïdes al magistrat els darrers dies i una crida contra un article publicat dissabte passat a 'El País' titulat 'Garzón y el mito de las torturas a Terra Lliure', que conté errors de contingut tant "en el nombre de persones afectades com en la tergiversació dels fets que afirmen que els reconeixements de la forense no reflectien rastres de tortura”.

La iniciativa de recaptació per dur a terme el documental es realitza a través del portal Verkami, plataforma de finançament de projectes amb la qual es pretenen obtenir els recursos necessaris per poder portar el projecte a la gran pantalla.

stats