POLÍTICA
Política 09/03/2012

Arenys de Munt farà una consulta popular per decidir si penja la bandera espanyola

El ple ho ha aprovat amb els vots de CiU, ERC i CUP per plantar cara a l'amenaça de la delegada del govern espanyol de denunciar els municipis que no compleixin la llei de banderes

Ara
1 min

BarcelonaL'Ajuntament d'Arenys de Munt ha aprovat fer una consulta popular per decidir si la bandera espanyola ha d'onejar a la casa de la vila, tal com exigeix la delegació del govern espanyol. La decisió es va prendre aquest dijous al ple municipal amb els vots a favor de CiU, ERC i CUP, i els vots en contra del PSC i el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arenys de Munt (Maresme) és el primer municipi que va fer un referèndum per la independència. Ara, el municipi vol repetir aquella experiència per carregar-se de raons i plantar cara a la delegada del govern espanyol, María de los Llanos de Luna, que fa uns dies va anunciar que perseguiria els ajuntaments que no pengessin la bandera espanyola a i que els denunciaria a l'Advocacia de l'Estat.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va obligar recentment l'Ajuntament de Sant Pol de Mar a penjar la bandera espanyola.

stats