ELECCIONS A L'ASSEMBLEA
Política 01/05/2016

Baños confirma que vol formar part del secretariat de l'ANC però descarta ser-ne el president

"Jo el que vull és anar a pencar, a fer feina amb les idees que porto i amb ganes d'ampliar el discurs", afirma l'exdiputat de la CUP

Acn / Ara
2 min
Antonio Baños

BarcelonaEl periodista i exdiputat de la CUP Antonio Baños ha precisat que vol entrar al secretariat nacional de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), tal com va avançar l'ARA, però que descarta rotundament ser-ne el president. "Tot això de la presidència és absolutament fals, jo ni em presento ni vull ser president de l'ANC ni ho seré", ha assenyalat aquest diumenge Baños al 'Via lliure' de RAC1.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"La presidència és un càrrec amb molt de gruix i molta importància i jo el que vull és anar a pencar. Vaig al secretariat a fer feina amb les idees que porto i amb ganes d'ampliar el discurs", ha continuat l'exdiputat cupaire. "Vinc d'un perfil que a l'ANC li pot interessar, que és la gent de Súmate, àrees metropolitanes, tot aquest món i aquest discurs que jo amb d'altres companys fa anys que treballem", ha reflexionat Baños.

El periodista ha insistit que té moltes ganes de viure el tram final de la independència "des de primera línia i no des del sofà". "Per això vaig a pencar però evidentment des del secretariat. Gent que dedica un munt d'hores sense retribució a bastir això que se'n diu 'el procés'", ha assenyalat Baños.

"Ha de tornar a quedar clar que el procés és la gent i que per molta institucionalització que es necessiti és la gent organitzada la que empeny aquest procés", ha puntualitzat l'exdiputat de la CUP, que s'ha mostrat partidari que l'ANC sigui l'expressió "de la gent del carrer": "Aturats, desnonats, pobresa energètica, refugiats, tots aquests temes són els temes de l'independentisme, són els temes de l'ANC i no són sobrevinguts, són els temes pels quals ens mobilitzem", ha recalcat Baños.

"És quan sembla que no passa res quan passen les coses importants. Precisament ara és quan l'ANC té tot el discurs a favor. Ha de recuperar, que no l'ha perdut, el tremp de la gent", ha conclòs.

L'ARA va avançar que Baños forma part d'un grup de crítics de l'ANC que pretén conformar una candidatura alternativa a Jordi Sánchez –que encara no ha anunciat que vulgui mantenir-se a la presidència–, entre els quals hi ha la responsable d'internacional de l'entitat, Liz Castro; el coordinador de mobilització, Josep Sabaté; els membres de la cúpula Agustí Alcoberro i Pere Grau, i l'expresident d'Òmnium Quim Torra. No han designat, però, qui voldrien que fos el nou líder de l'entitat.

stats