Política 30/10/2015

Baños (CUP): "Com s'han posat amb la declaració de ruptura! I només és una part del pollastre, encara queda la carcanada i el pit"

Ara
2 min
Antonio Baños, entrevistat a TV3

BarcelonaEl cap de files de la CUP, Antonio Baños, insisteix que no entraran al Govern, que no votaran 'sí' a la investidura de Mas i que no faran descarrilar el procés. La situació continua enrocada quan falten deu dies per al ple d’investidura. "No ens hem mogut, no votarem 'sí' a la investidura de Mas", ha remarcat de nou Baños en una entrevista a TV3. Després de pactar la declaració de ruptura i d'inici del procés cap a la creació de la República Catalana –que s'aprovarà en els propers dies al Parlament–, Junts pel Sí i la CUP es continuen reunint per acostar posicions sobre la investidura del president de la Generalitat. En tot cas, Baños deixa clar que ara "no toca parlar d'eleccions anticipades". "Tenim 72 diputats independentistes, això és un tresor".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En l'entrevista, Baños també ha afirmat:

"La declaració del Parlament posa les coses a lloc: som una nació. Les lleis del Parlament han de ser sobiranes si volem construir una nació independent".

"Ja hem vist quin embolic s'ha armat amb la declaració! I només és una part del pollastre, encara queda la carcanada i el pit".

Sobre la suposada reunió de Mas amb la CUP: "Mantenim la nostra paraula, discreció absoluta, ni confirmem ni desmentim, no en parlem".

"Desconnectar o la desobediència és un procés complex, s'ha de fer amb saviesa".

"Si som independentistes hem de deixar de pensar en clau autonomista. Si ens inhabiliten, que diguin el que vulguin".

"L'endemà de les eleccions vam trucar a Catalunya Sí que es Pot per pactar el full de ruta".

"El PPC té seriosos problemes per formar grup parlamentari, han encetat la via del filibusterisme. Per això està en perill el ple extraordinari per aprovar la declaració del Parlament".

stats