Política 08/09/2014

Trias encarrega un informe sobre l'impacte de la independència a Barcelona

Una cinquantena d'experts treballen en un llibre blanc d'una eventual Barcelona capital d'estat

Acn
2 min
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, aquest dilluns al Saló de Cent /

BarcelonaBarcelona tindrà el seu propi llibre blanc sobre la independència de Catalunya i l'afectació que podria tenir en la ciutat com a capital d'estat i quin paper hauria de tenir a partir del moment de la separació d'Espanya. Així ho ha anunciat, per sorpresa, l'alcalde de la ciutat, Xavier Trias, després d'una conferència de l'expresident del Parlament Joan Rigol sobre l'Onze de Setembre. Aquest llibre blanc anunciat per Trias està previst que estigui llest per fer-se públic a principis d'octubre.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Trias ha encarregat a una cinquantena d'experts de dins i fora de l'Ajuntament un informe complet sobre l'afectació que la independència tindria sobre Barcelona després de convertir-se en capital d'estat.

Xavier Trias ha estat l'encarregat de presentar la conferència de Joan Rigol sobre la Diada, pronunciada al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona aquest dilluns a la tarda. Ha estat precisament durant la seva intervenció quan l'alcalde ha anunciat que ha "demanat als tècnics municipals l'anàlisi, en forma de llibre blanc, del que pot representar per a Barcelona ser la capital d'un estat". Trias ha emmarcat l'encàrrec d'aquest document en la "reflexió del procés extraordinari que estem vivint i que viurem amb més intensitat", i com una conseqüència del compromís de la ciutat i seu com a alcalde de posar Barcelona "sempre al costat de la Generalitat i del Parlament en aquest procés".

Fonts municipals han explicat a l'ACN després de l'acte que el llibre blanc de la Barcelona capital d'estat es va encarregar aquest estiu, fa unes setmanes, i entre els col·laboradors que l'han de redactar hi ha una cinquantena d'experts de l'Ajuntament i externs a la institució. El document abordarà el paper i la repercussió per a la ciutat d'un procés d'independència en camps tan diferents com l'administratiu, l'econòmic, el de la projecció internacional i de la cohesió social.

Segons l'Ajuntament, aquest paper de la Barcelona capital d'estat no estava suficientment analitzat als informes del Consell Assessor per a la Transició Nacional. Per això, Trias ha volgut encarregar el document, que, si les previsions no fallen, estarà preparat per fer-se públic a principis del mes d'octubre.

stats