Política 15/07/2015

Bárcenas demana tornar a ser tresorer del PP

La formació que dirigeix Mariano Rajoy replica que la seva petició és "extemporània"

Europa Press
2 min

MadridL'antic gerent i tresorer del Partit Popular (PP) Luis Bárcenas ha reclamat aquest dimecres a la jutge social de Madrid Carmen López tornar a ser tresorer o gerent de la formació política, a la qual cosa aquesta ha replicat que tots dos llocs es troben ocupats per Carmen Navarro i són de la "màxima confiança" de la direcció del partit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una vista judicial celebrada davant la titular del jutjat social número 31 de Madrid, en la qual el mateix Bárcenas ha estat present tot i que no ha intervingut, el seu advocat, Enrique Villegas, ha defensat que el seu client està dins de termini per exigir la seva readmissió com a responsable de finances en la formació presidida per Mariano Rajoy, un termini que va començar quan la seva situació d'excedència forçosa va quedar reconeguda en una sentència ratificada al maig pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM).

L'advocat del PP Iván Gayarre, del bufet Sagardoy, ha replicat que la seva petició és "extemporània", ja que es produeix amb cinc anys de retard des que va pactar la seva sortida, amb una indemnització de 719.502 euros, l'abril de 2010, i ha defensat que "perfectament" podria haver sol·licitat la seva readmissió fins i tot en el període en què va estar a la presó, des del juny de 2013 fins al gener de 2015, pel cas Gürtel.

Ha qualificat com una "casualitat" que aquesta quantia coincideixi amb la indemnització que hauria de percebre des de l'abril de 2010 fins al desembre de 2012, i ha ressaltat que si el partit tornés a pagar-l'hi es produiria un "enriquiment injust" a favor de Bárcenas, el qual ha acusat de "retorçar" els terminis de l'Estatut dels Treballadors, "sent perfectament coneixedor de com es donen i com es treuen" les excedències, ja que era ell mateix qui les signava en el partit.

Pel que fa a això, la defensa de l'exresponsable de finances del PP ha negat que sigui seva la firma que apareix en les cartes sobre excedències d'empleats aportades pel partit i ha convidat la magistrada a ordenar la pràctica d'una "prova cal·ligràfica". "La situació del PP ha estat molt dura. Ens afalaga que un treballador vulgui tornar perquè per a una empresa sempre és bo malgrat tot el que ha passat", ha ironitzat el lletrat dels populars.

stats