POLÍTICA
Política 08/12/2010

Batasuna espera que la sentència d'Estrasburg sigui "l'últim aval" a la il·legalització

El portaveu de l'esquerra abertzale Santi Kiroga destaca que dos dels set jutges del Tribunal d'Estrasburg van votar en contra d'avalar l'anul·lació de 133 candidatures d'ANV

Redacció
1 min

PamplonaEl portaveu de l'esquerra abertzale Santi Kiroga ha dit avui que confia que la sentència del Tribunal d'Estrasburg que avala l'anul·lació de 133 candidatures d'ANV a les eleccions del 2007 sigui "l'últim aval en aquesta història macabra" d'il·legalització de partits al País Basc.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaraciones a l'emissora Info Zazpi, el regidor navarrès ha destacat que dos dels set jutges del tribunal -les magistrades d'Armènia i d'Irlanda- van mostrar el seu vot contrari a la sentència, cosa que ha considerat significativa. És més, ha afirmat que els jutges europeus que fins ara han avalat les il·legalitzacions "comencen a repensar-se les coses" amb els últims moviments de l'esquerra abertzale a favor de les vies exclusivament democràtiques.

"Comencen a canviar les coses i probablement comprobem que totes aquestes sentències polítiques que impedeixen una plena situació democràtica a Euskal Herria, potser d'aquí un temps hauran passat i seran un element a criticar des d'un punt de vista històric", ha afegit. També ha pronosticat que la situació al País Basc "va arribant a la seva fi" i "de mica en mica el sol va sortint una altra vegada".

stats