Política 14/06/2018

Batet, Ábalos i Robles deixaran l'escó al Congrés per dedicar-se "en exclusiva" a la tasca de ministres

Eren els únics del nou govern espanyol que tenien acta de diputat

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Meritxell Batet amb la portaveu del PSOE al Congrés, Adriana Lastra, dimarts passat durant el ple del Congrés. EFE

MadridNou gest de Pedro Sánchez. El flamant president espanyol ha demanat als tres ministres que tenien acta de diputat que renunciïn al seu escó. Es tracta de Meritxell Batet, José Luis Ábalos i Margarita Robles, que faran efectiva demà divendres la seva renúncia, segons han informat fonts de l'executiu. L'objectiu és dedicar-se "en exclusiva" a les seves tasques com a ministres de Política Territorial i Funció Pública, Foment i Defensa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La decisió és inèdita. Per primer cop en democràcia cap membre del govern tindrà esco i, si dimiteixen, no podran tornar al Congrés de Diputats, com li ha passat a Màxim Huerta. També suposa una rebaixa en el seu salari, ja que no cobraran el sou de diputats. Ara bé, Batet i Ábalos continuaran a les executives del PSC i del PSOE, respectivament. La primera, com a secretària d'Impuls Federal, i el segon, com a secretari d'Organització, un càrrec de molt de pes dins de la formació a només un any de les eleccions municipals, europees i autonòmiques en algunes comunitats de l'Estat.

Els tres ministres són els únics que dimarts passat van trepitjar el Congrés per poder votar. Des de la moció de censura que Sánchez no ha tornat a l'hemicicle i no està previst que ho faci fins a la setmana que ve, quan s'enfrontarà a la primera sessió de control del seu mandat.

stats