Política 30/09/2019

Batet defensa que el govern espanyol ja és "contundent" amb l'independentisme, sense aplicar el 155

La presidenta del Congrés exigeix al Govern que acati la sentència encara que no la comparteixi

Ara
2 min
Batet defensa que el govern espanyol ja és "contundent" amb l'independentisme, sense aplicar el 155

MadridLa presidenta del Congrés de Diputats, Meritxell Batet, ha defensat aquest dilluns que el govern espanyol ha sigut contundent amb l'independentisme, sense necessitat d'aplicar l'article 155 de la Constitució a Catalunya, ja que hi ha "moltes formes de ser contundent". En una entrevista a TVE, Batet ha assenyalat que l'executiu socialista ha actuat de manera "contundent" cada vegada que hi ha hagut algun factor. Així, ha defensat que s'han impugnat davant la justícia resolucions del Parlament i del Govern.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El govern socialista ha fet el que havia de fer en tot moment. Quan era a l'oposició també, ja que va donar suport a Rajoy quan va decidir aplicar l'article 155", ha argumentat. Segons la seva opinió, aquest supòsit constitucional obeeix a episodis "excepcionals" que es van produir llavors, com la declaració d'independència o les lleis de desconnexió, que actualment no es donen.

D'altra banda, Batet ha recalcat que el president de la Generalitat, Quim Torra, hauria de condemnar de manera "contundent i rotunda" la violència, després de la detenció de diversos membres de CDR acusats de presumptes delictes de terrorisme i tinença d'explosius. "Hauria esperat d'un govern demòcrata i del president de la Generalitat que condemnés de manera contundent qualsevol violència", ha insistit, i ha posat el focus en la idea que això també els interessa a ells per reivindicar que el separatisme català és pacífic.

Ha defensat que el moviment "no ha sigut violent" i que és "obvi" que porta anys reclamant la independència de Catalunya "de manera pacífica". Per això, Batet ha assegurat que "haurien de ser els primers interessats a desvincular-se de qualsevol tipus de violència". "Així fa un mal servei al país i a la seva pròpia causa", ha argumentat.

Segons la presidenta del Congrés, als detinguts els empara la presumpció d'innocència, però també als cossos i les forces de seguretat els empara el seu "bon fer". Així ha respost a les crítiques abocades des de la Generalitat sobre l'operació Judes, de la qual assenyalen que tracta de vincular independentisme i terrorisme.

Igualment, sobre la imminent sentència del Tribunal Suprem sobre el judici al procés independentista, Batet ha valorat com a positiu que s'acati "explícitament" la sentència encara que no es comparteixi. "Un cop surti la sentència serà un bon moment per exigir que els polítics fem la nostra feina per caminar cap a un futura solució", ha reflexionat Batet, que ha indicat que Espanya té una "crisi territorial" i cal apostar per la convivència.

stats