Política 18/07/2019

Borrell assumirà la doble nacionalitat espanyola i argentina

El ministre d'Exteriors diu que ho fa per retre "un petit homenatge" al seu pare, que va néixer a Mendoza i és fill d'immigrants catalans

Europa Press
1 min
El ministre d’Afers Estrangers, Josep Borrell, al Congrés.

BarcelonaEl ministre d'Exteriors espanyol, Josep Borrell, ha explicat aquest dijous que assumirà la doble nacionalitat espanyola i argentina. Aquesta última condició li ve per part del pare, nascut a Mendoza i fill d'immigrants catalans.

"Aquest divendres firmaré la doble nacionalitat espanyola i argentina perquè la història és que el meu pare va néixer a Mendoza i era fill d'immigrants catalans, dels quals he trobat la seva empremta i m'ha semblat una oportunitat interessant, tot i que no aporti res des del punt de vista pràctic", ha afirmat el cap de la diplomàcia espanyola.

Borrell ha destacat la "genialitat" que va tenir el seu pare abans de tornar a Espanya per participar en la Guerra Civil i ha dit que la firma de la nacionalitat argentina és "un petit homenatge" al seu progenitor "i a tants altres que proclamaven orgullosos la seva ascendència espanyola". El ministre espanyol ha llançat aquest missatge durant una intervenció en l'acte pel vigèsim aniversari de la Fundació Euroamèrica celebrat a la Casa Amèrica.

Borrell ha fet aquest anunci enmig de la polèmica per l'espionatge a l'acció exterior del Govern a Europa. L'objectiu del ministre era vincular l'activitat del departament que dirigeix Alfred Bosch a la causa independentista per sol·licitar al TSJC que tanqués les delegacions catalanes de Londres, Ginebra i Berlín.

stats