Política 04/07/2019

Borrell descarta el referèndum pactat que reclama Torrent: “No hi ha cap possibilitat”

Respon que no existeix cap dret a l'autodeterminació garantit internacionalment

Dani Sánchez Ugart
1 min
El fins ara ministre d’Exteriors espanyol, Josep Borrell, atenent els periodistes.

MadridNegativa del govern espanyol en qüestió de minuts a la nova proposta de referèndum per a Catalunya. El ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, ha descartat aquest dijous qualsevol possibilitat de celebrar un referèndum, en resposta a la petició del president del Parlament, Roger Torrent, en un esmorzar informatiu a Madrid, de posar les condicions per aquest referèndum amb una llei de claredat. "No hi ha cap possibilitat de celebrar un referèndum", ha dit Borrell, recentment escollit cap de la diplomàcia europea, i ha argumentat que "en això no som estranys" perquè "passa a la majoria dels països, amb alguna excepció com el Regne Unit".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una atenció als mitjans de comunicació a Madrid, Borrell, que havia dit al matí a la ràdio que la qüestió catalana no estarà entre les seves prioritats en el seu nou càrrec, ha asseverat que "en el cas espanyol, com l'alemany, l'italià, el francès o dels EUA, aquesta possibilitat [la d'un referèndum d'independència] no existeix".

A més, ha avisat que, a parer seu, "no hi ha res en el dret internacional que empari un referèndum de secessió de Catalunya". El ministre ha instat "el senyor [Quim] Torra i tots els que reclamen cada dia el dret a l'autodeterminació, que en realitat és el dret a la secessió", que prengui nota d'aquesta falta d'empara internacional, per no insistir més en la qüestió, i s'ha preguntat "què més" han de dir el president espanyol, Pedro Sánchez, i ell mateix perquè ho deixin estar.

stats