Política 17/09/2013

Bosch, expulsat de la tribuna del Congrés per denunciar el nou model educatiu a les Illes

El portaveu d'ERC: "No entenc per què s'obliga a parlar en anglès els nens i els diputats no"

M. Eugènia Quetglas
1 min

MadridLa vicepresidenta del Congrés dels Diputats, Celia Villalobos, ha expulsat de la tribuna d'oradors el portaveu parlamentari d'ERC, Alfred Bosch, quan intentava denunciar la imposició del decret del tractament integrat de llengües (TIL) a les Illes Balears per part del govern de José Ramón Bauzá parlant en anglès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"No som al Parlament de les Illes Balears ni estem tractant un tema de les Illes": amb aquest matís Villalobos ha tallat per primera vegada Bosch quan, encara en castellà, denunciava que l'executiu balear està "emprant el trilingüisme per maçolar el català i la comunitat educativa".

Acte seguit, Bosch s'ha posat a parlar en anglès i automàticament Villalobos li ha etzibat: "No s'està vostè examinant-se d'anglès. Té un accent perfecte". A continuació li ha dit per darrera vegada que "deixés l'anglès i les Illes Balears".

Bosch, indignat, ha assegurat que no entén per què "s'obliga els nens a parlar en anglès i els diputats no". Villalobos li ha tret la paraula i l'ha expulsat de la tribuna d'oradors sense que pogués acabar d'exposar la seva repulsa a les formes del govern de Bauzá i el seu posicionament sobre una proposició de llei presentada per UPyD sobre corrupció política i regeneració democràtica.

stats