Política 20/01/2016

Bosch es nega a declarar davant del jutge que l'investiga per un presumpte delicte d'amenaces

L'advocat de l'expresident de Societat Civil Catalana argumenta que el delicte ha prescrit

Ara
2 min
El president de SCC, Josep Ramon Bosch, aquest dilluns a Madrid. EFE

BarcelonaL'expresident de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, s'ha acollit aquest dimecres al seu dret a no declarar davant del jutjat d'instrucció número 3 de Manresa que l'investiga per un delicte d'injúries i amenaces a través de les xarxes socials. Davant dels mitjans de comunicació, però, el seu advocat ha al·legat que el delicte ha prescrit per tal de frenar la querella impulsada pel col·lectiu de juristes Drets.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'advocat de Bosch considera que com que les publicacions a Facebook es van produir l'any 2012, el delicte ja hauria prescrit. El fins fa poc president de Societat Civil Catalana està acusat de publicar missatges amenaçadors des d’un perfil de Facebook amb el nom de Fèlix de Sant Serni de Tavèrnoles contra persones favorables al dret a decidir.

Drets no comparteix la tesi de la defensa de Bosch perquè argumenta que el delicte es perllonga mentre els posts continuen penjats a les xarxes socials -no es van esborrar fins el setembre de 2015. A més, el president de Drets, Sergi Blàzquez, esgrimeix que el fet d'al·legar la prescripció del delicte és "una assumpció de la responsabilitat, ja que si algú és innocent demana que s’investigui per demostrar que no té relació amb els fet que se li imputen", ha dit a través d'un comunicat.

Drets acusa Bosch d'estar darrere del compte anònim i haver llançat missatges "profundament injuriosos" amb "odi visceral" cap a famosos com Toni Albà, Santiago Vidal, Pilar Rahola o Arcadi Oliveras, però també cap a excàrrecs electes com David Fernàndez (CUP), que va ser diputat de la CUP, o el mateix expresident català, Artur Mas. Poques hores després de presentar-se la querella a la tardor de l'any passat, es va eliminar el compte de Facebook i Bosch va dimitir del seu càrrec a l'entitat unionista.

stats